Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 01:24:11 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | πολιτιστικα νεα | Ημερίδα του Ιδρύματος της Βουλής: «Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”»

Ημερίδα του Ιδρύματος της Βουλής: «Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και “μετά”»

BOYLH.HMERIDA.FEMINISMOS«Εννοιολογήσεις και πρακτικές του Φεμινισμού. Μεταπολίτευση και "μετά"». Αυτός είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Φεμινισμός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, 1974-1990. Ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».

...Οι εργασίες της ημερίδας άρχισαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα. Καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού αναλύουν ποικίλες όψεις του θέματος, με την Α΄ ενότητα να κινείται στον άξονα «Οι πολλές ζωές του μεταπολιτευτικού φεμινισμού» και στη Β΄ ενότητα να παρουσιάζονται «Ιδέες, συλλογικότητες και δικτυώσεις» του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα.
...Η νέα γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κυρία Νίκη Μαρωνίτη, στον χαιρετισμό της επισήμανε πως η έκθεση, οι δύο ομιλίες που προηγήθηκαν αλλά και η σημερινή ημερίδα εντάσσονται στη βούληση να συστηματοποιηθούν οι συλλογικές προσπάθειες, να χαρτογραφηθεί το ποικίλο ανεξάρτητο φεμινιστικό τοπίο και να ενταχθεί στα διεθνή συμφραζόμενά του. Η κυρία Μαρωνίτη ανακοίνωσε ακόμη ότι η έκθεση για τον φεμινισμό, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος ως τις 17 Δεκεμβρίου, θα ταξιδέψει αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.
...Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά 09:00-16:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας 11 και Σέκερη (είσοδος από Σέκερη)...(Α.Χ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency