Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 08:27:32 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | πολιτιστικα νεα | Φεστιβάλ των Κοινών...

Φεστιβάλ των Κοινών...

FESTIBAL.KOINWNΤο Φεστιβάλ των Κοινών αποτελεί την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της νεοσύστατης Συμμαχίας των Κοινών.

"...Επιθυμούμε το Φεστιβάλ των Κοινών να γίνει ένα πανηγυρικό σημείο συνάντησης συνεργατικών εγχειρημάτων, γνώσεων, πρακτικών και κοινωνικών κινημάτων που παράγουν και προασπίζουν τα Κοινά, αλλά και ένα φόρουμ και εργαστήριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία...", αναφέρουν οι διοργανωτές...

...Επιθυμούμε, με εφαλτήριο το Φεστιβάλ των Κοινών να εκτεθούν κάθε είδους ιδέες, προτάσεις, προκλήσεις και εμπειρίες και να συσταθούν ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη και δοκιμασία παραγωγικών συμπράξεων, πολιτικών, πολιτικής κουλτούρας και θεσμίσεων που αντιστοιχούν και ενδυναμώνουν ολόκληρο το οικοσύστημα των Κοινών και της ΚΑλΟ.

...Επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο οι δεκάδες δράσεις του φεστιβάλ όχι απλά να αποτυπώνουν τον υπαρκτό κόσμο των Κοινών και της ΚΑλΟ στην χώρα μας, αλλά να συμβάλουν στον εντοπισμό των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που υπάρχουν, αλλά και των Κοινών, Αλληλέγγυων και Συνεργατικών πρακτικών αντιμετώπισης τους.

...Δρώμενα...

-Χώρος δίκαιου εμπορίου με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα

-Γωνιά αλληλεγγύης

...Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει η Γωνιά Αλληλεγγύης που θα συντονίζει ο Σκόρος, με:

...Ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων

...Συγκέντρωση φαρμάκων

...Συγκέντρωση γραφικής ύλης και σχολικών ειδών

...Συγκέντρωση λευκών ειδών

-Έκθεση εικαστικών έργων

...Συμμετοχές

63 συλλογικότητες, συνεταιρισμοί, κινήματα & δίκτυα από Ελλάδα και Ευρώπη

25 παραγωγοί

19 μουσικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα

...Ακτιβιστές, παραγωγοί, ερευνητές, δημιουργοί, ακαδημαϊκοί, hackers, καλλιτέχνες συνευρίσκονται, συζητάνε, σχεδιάζουν και δοκιμάζουν την ανάπτυξη συμπράξεων, συνεργειών, κοινών τόπων, μορφών δράσης, εργαλείων και τεχνολογιών, πολιτικών και μορφών συμμετοχικής πολιτικής δράσης με βάση τα / για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

...Θεματικές

...Σπόροι και διατροφική κυριαρχία / Εναλλακτικά νομίσματα, χρηματιστικά δίκτυα & εργαλεία / Συλλογικές μορφές εκπαίδευσης - Ανοιχτοί κώδικες και αλληλέγγυα παιδεία / Μέθοδοι και μορφές Συλλογικής Οργάνωσης των Κοινών και για τα Κοινά / Ανοιχτό λογισμικό και τεχνολογίες / Διανοητική και καλλιτεχνική δημιουργία και Κοινά / Πρακτικές ατομικής και συλλογικής ενδυνάμωσης / Εναλλακτικά Μέσα Επικοινωνίας / Φάρμακα - Πατέντες – Κοινά / Εργαλεία Χαρτογράφησης του οικοσυστήματος των Κοινών και της ΚΑλΟ / Αλληλέγγυες Πλατφόρμες και Μορφές Κατοικίας / Μοντέλα φυσικής και αλληλέγγυας Αγροτοδιατροφικής παραγωγής και διακίνησης προϊόντων / Δημόσιοι χώροι και πλούτος σαν Κοινά / Πρακτικές μεταποίησης και αξιοποίησης πόρων διαθέσιμων σε όλους / Από-ανάπτυξη και βιώσιμες μορφές παραγωγής / Φυσικοί Πόροι και Κοινά / Πόλη –Πολιτεία – Σύνταγμα και Κοινά / Παρουσιάσεις βιβλίων / Πολιτική – Πολιτικές - Κινήματα και Κοινά / Δικτυακοί συνεταιρισμοί παραγωγών – χρηστών / Εξεγερμένες πόλεις και πρακτικές των Κοινών

...Aνάμεσα στις πλούσιες δράσεις του Φεστιβάλ των Κοινών, ξεχωρίζουν:

Κοινά και Μορφές Ανοιχτού Συνεταιρισμού, με τη συμμετοχή του Michel Bowens (P2P Foundation), του Γιώργου Παπανικολάου και του Αλέκου Πανταζή (P2P Lab), την Παρασκευή 6/10 στις 8 μμ.

...Πόλη – Δήμος – Κοινά. Εξεγερμένες Πόλεις στην εποχή της κρίσης. Συμμετέχουν: Steven Forti – Barcelona en Comu, Yavor Tarinski – TRISE, Transnational Institute of Social Ecology + Αλέξανδρος Κιουπκιολής (Καθηγητής ΑΠΘ, Heteropolitics), το Σάββατο 7/10 στις 8 μμ.

...Αγώνες για τα Κοινά στην Ελλάδα σήμερα, με εκπροσώπους των: Συντονιστικό ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνα – Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (Σκουριές) – Πανελλαδικό Δίκτυο Μεσοχώρα Αχελώος SOS – Πρωτοβουλία "ένα πάρκο για όλους στο Ελληνικό" Σάββατο 7/10 στις 6 μμ..(Α.Χ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency