Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 06:04:03 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | μουσικη | Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των Special Olympics Hellas.

Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των Special Olympics Hellas.

special hellasΜεγάλη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση των Special Olympics Hellas θα δοθεί σήμερα, στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δήμητρα Παπίου, Δημήτρης Σταρόβας και Γιάννης Ζουγανέλης...

***Τη σημασία του εθελοντισμού και το ρόλο του στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία και εκείνη από την πλευρά της να εμπνέει το σεβασμό στα άτομα αυτά και στη διαφορετικότητα, υπογράμμισε ο Πρέσβης επί τιμή και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. "Αυτό που γίνεται αύριο μας δίνει οξυγόνο γιατί τα Special Olympics δεν έχουν ίδιους πόρους. Βασιζόμαστε σε χορηγίες που λόγω κρίσης έχουν μειωθεί όμως δεν απογοητευόμαστε γιατί ξέρουμε ότι πάντα υπάρχουν άτομα, οργανισμοί και περιφέρειες που στέκονται δίπλα μας. Στο κίνημά μας δεν υπάρχει κανείς έμμισθος αλλά κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ κέφι", σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παρουσία του σωματείου σε 185 χώρες παγκοσμίως, στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό, από πολύ μικρή ηλικία, την καθοδήγησή τους στα αθλήματα, στα οποία διαπιστώνεται ότι έχουν κλίση και στη συμμετοχή τους σε μεικτές ομάδες με άλλους αθλητές.

...Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την ένταξη των παιδιών με αναπηρία στην κοινωνία με μη φοβικούς τρόπους και μίλησε για τη δύναμη της αγάπης αλλά και της μουσικής. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε ότι "ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πολιτισμός είναι και να δίνεις λίγο από την ψυχή σου σε οτιδήποτε και αν κάνεις".

...Στη συνέντευξη μίλησαν, επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας, Βασίλης Ανατολίτης, και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, Αθανάσιος Κώνστας, προπονητές και αθλητές του Special Olympics Hellas.

...Σημειώνεται, ότι η συναυλία για την ενίσχυση των Special Olympics Hellas τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency