Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 06:07:53 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | θεατρο & χορος | Μουσικές "Τρωάδες" στην Αρχαία Επίδαυρο.

Μουσικές "Τρωάδες" στην Αρχαία Επίδαυρο.

trwadesΠώς συνεχίζεται η ζωή μετά τις μεγάλες ήττες; Πώς προσδιορίζονται οι άνθρωποι όταν ο κόσμος τους καταρρέει; Πώς αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας στο άγνωστο τοπίο που αναδύεται σε περιόδους κρίσης;...Η φωνή των "Τρωάδων" ηχεί σαν προειδοποίηση στον "νεκρό χρόνο" που ακολουθεί την καταστροφή....Μαντολίνα και κιθάρες, κοντραμπάσα και σαξόφωνα επιστρατεύονται για τις "Τρωάδες", τη γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη που ανεβάζει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (23 και 24 Αυγούστου) με τη συνεργασία τριάντα δύο μουσικών και δεκαπέντε ηθοποιών, ο Θοδωρής Αμπαζής για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας...

...Μαζί με τη σκηνοθεσία, ο ίδιος υπογράφει και τη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής της παράστασης. Άλλωστε "μουσική" είναι και η ανάγνωση που επιχειρεί να κάνει σε μια από τις πλέον πολυπαιγμένες τραγωδίες η οποία "αποτυπώνει το θρίαμβο και την εξουσία των νικητών μέσα από τα πάθη και τον όλεθρο των ηττημένων".

...Μια πλειάδα ικανότατων ηθοποιών επωμίζεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις "Τρωάδες": Εκάβη θα είναι η Άννα Κοκκίνου, Ελένη η Κατερίνα Διδασκάλου, Αθηνά η Κόρα Καρβούνη, Ανδρομάχη η Δανάη Σαριδάκη, Κασσάνδρα η Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μενέλαος ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης και Ταλθύβιος ο Απόστολος Πελεκάνος. Ενώ, η φωνή του Μιχαήλ Μαρμαρινού θα ακουστεί στα μέρη του Ποσειδώνα.

...Τους ηθοποιούς θα πλαισιώνει 7μελής χορός γυναικών και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης".

...Τη μετάφραση επιμελείται η Έλσα Ανδριανού, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, την κίνηση και τις χορογραφίες η Ζωή Χατζηαντωνίου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

***Πληροφορίες εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (www.dipethepatras.gr) και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (www.greekfestival.gr).

Σχόλια:

Powered by Web Agency