Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | θεατρο & χορος | Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο.

Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο.

ARISTOFANHS.EIRHNH...Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Ελλάδα. Η Ειρήνη είναι άφαντη...Ο Αθηναίος αμπελουργός Τρυγαίος αποφασίζει να βρει την πολυπόθητη θεά. Ένα τεράστιο σκαθάρι τον οδηγεί στα μέρη του Δία, όπου ο Πόλεμος ετοιμάζεται για την ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Τρυγαίος τον ξεγελά, προσεταιρίζεται τον Ερμή και με τη βοήθεια του Χορού απελευθερώνει την Ειρήνη...

...Οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστούν στην πάντα επίκαιρη "Ειρήνη" (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του.

...Η παράσταση, που παρουσιάζει το Κ.Θ.Β.Ε. το καλοκαίρι του 2013 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, ανοίγοντας το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, και ανεβαίνει στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26 και 27 Ιουλίου.

...Στο έργο του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ.Χ.Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής), μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών. Την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

***Σήμερα Παρασκευή 26 και αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου στις 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 45€ Ζώνη Α: 40€  Ζώνη Β: 25€  Φοιτητικό / Άνω διάζωμα / ΑμεΑ: 13€

***Περισσότερες πληροφορίες: www.greekfestival.gr και www.ntng.gr

Σχόλια:

Powered by Web Agency