Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 05:45:35 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | θεατρο & χορος | Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στο φετινό φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στο φετινό φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

festival-xorou-kalamata«Αφού θα κάνουμε το 18ο φεστιβάλ, είναι βέβαιο πως δεν φοβόμαστε τίποτα και θα κάνουμε και το 118ο». Με αυτά τα φιλόδοξα λόγια ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, «άνοιξε» την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Χορού, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη από 12 έως 19 Ιουλίου.

«Παρά την οικονομική κρίση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το 18ο φεστιβάλ ώστε να μην υπολείπεται σε κάτι από τα προηγούμενα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Φέτος, το Φεστιβάλ εφαρμόζει «πολιτική συγκράτησης των τιμών των εισιτηρίων, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες» με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8 και να φτάνουν τα 20 ευρώ.

«Το κοινό όσο πιο δύσκολες στιγμές περνά τόσο έχει μεγαλύτερη ανάγκη για τέχνη» ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνθέτουν οχτώ παραστάσεις από καλλιτέχνες που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ιστορία του σύγχρονου χορού, όπως η Αμερικανίδα χορογράφος Υβόν Ράινερ με την παράστασή της «Trio A», που έχει «σημαδέψει την ιστορία του μεταμοντέρνου κινήματος». Το έργο «Trio A» θα ερμηνεύσει η βοηθός και ερμηνεύτριά της Πατ Κάττερσον (19/7).

Το 18ο Φεστιβάλ ανοίγει ο γνώριμος στο κοινό της Καλαμάτας Γάλλος χορογράφος Φιλίπ Ντεκουφλέ με την παράστασή του «Panorama», στις 12 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Για πρώτη φορά φέτος ο Γάλλος Πιερ Ριγκάλ παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό «το ευφυές κινησιολογικό του λεξιλόγιο, την ευρηματική χρήση της τεχνολογίας και το σουρεαλιστικό του χιούμορ» στην παράσταση «Press» (14-15/7).

Ο Νοτιοαφρικανός Γκρέγκορυ Μακόμα επανέρχεται με την νέα του παραγωγή «Exit/Exist» (15/7), παράσταση για έναν χορευτή, έξι μουσικούς και το πνεύμα ενός προγόνου. Ο Μακόμα δημιουργεί θέματα για τη μνήμη και την ιστορία, ζητά να σταματήσουμε μια στιγμή και να κοιτάξουμε πίσω, να παρατηρήσουμε τη γενναία στάση ενός προγόνου για να μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με άλλο βλέμμα.

Η Κύπρια χορογράφος Λία Χαράκη «επιστρέφει» στην Καλαμάτα με το σόλο της Tune in, ενώ οι χορογράφοι Σοφία Μαυραγάνη, Μαριέλα Νέστορα και Πατρίσια Απέργη που έχουν διακριθεί μέσα από τις παραστάσεις τους είναι οι ελληνικές παρουσίες του Φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα, τρία σεμινάρια-εργαστήρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και σπουδαστές ανωτέρου επιπέδου με εκπαιδευτές από την Ισπανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Τέλος, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, οι προϋποθέσεις έλευσης στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα έχουν βελτιωθεί, αφού στις 23 Ιουνίου παραδίδεται ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα μειώνοντας τη διάρκεια της διαδρομής στις δυο ώρες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: kalamatadancefestival.gr/.

Σχόλια:

Powered by Web Agency