Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 06:41:45 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | βιβλια & λογοτεχνια | Η 24η έκθεση βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Η 24η έκθεση βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη.

BIBLIO.2Μία καλοκαιρινή απόδραση με εισιτήριο ένα βιβλίο, που ανάλογα με τη θεματολογία του θα ταξιδέψει τον αναγνώστη στο χρόνο και στο χώρο, προσφέρει για μία ακόμη χρονιά στους επισκέπτες της, η 24η έκθεση βιβλίου Αλεξανδρούπολης, που υποδέχθηκε σήμερα τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, στην παραλιακή οδό της πόλης...

...Κεντρικός στόχος της έκθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των βιβλιοπωλείων Γιάννη Βαταμίδη, είναι η τόνωση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος, καθώς, όπως αναφέρει  «...ο κόσμος που έρχεται σ' επαφή με το βιβλίο αυτές τις ημέρες της έκθεσης, μετά δυσκολίας θα μπει σ' ένα βιβλιοπωλείο να ξεφυλλίσει βιβλία και να επιλέξει το αγαπημένο του...». Αιτία σύμφωνα με τον κ. Βαταμίδη, είναι οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες της χώρας: «...Αν δούμε καθαρά εμπορικά το βιβλίο, σίγουρα η κίνηση είναι πεσμένη. Δεν είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης.

...Ο κόσμος φροντίζει αυτή τη στιγμή να προμηθεύεται τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του προϊόντα και σίγουρα το βιβλίο δεν συγκαταλέγεται μέσα σ' αυτά. Επιπλέον είχαμε και κάποιες αλλαγές τους τελευταίους μήνες, είτε με την κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, είτε και με τη μείωση του Φ.Π.Α. κατά 0,5 %, που έχουν αλλάξει κατά κάποιο τρόπο το τοπίο της αγοράς στο βιβλίο» εξηγεί.

...Η έκθεση βιβλίου Αλεξανδρούπολης που αποτελεί τον μακροβιότερο πολιτιστικό θεσμό της περιοχής, θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το απόγευμα έως τις 12, φιλοξενώντας πλήθος εκδηλώσεων. Οι επισκέπτες, όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν κάθε κατηγορία βιβλίου που τους ενδιαφέρει, αλλά και να συναντήσουν συγγραφείς, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, δωρεάν εργαστήρια κεραμικής, παιχνίδια και κατασκευές για τα παιδιά, και άλλες δράσεις που οργανώθηκαν σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους και φορείς.

Σχόλια:

Powered by Web Agency