Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:03:32 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | τεχνες & πολιτισμος | βιβλια & λογοτεχνια | Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

biblioΣήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ...Συγκεκριμένα,

... Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της πολιτιστικής τους δράσης, εμπλουτίζουν τις λογοτεχνικές τους εκδόσεις με μία ανθολογία ποιημάτων του ποιητή Ηλία Γκρή με τίτλο «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα». Η ανθολογία περιλαμβάνει ποιητικά θέματα 160 ποιητών με ευθεία αναφορά ή αναγωγή στον Ταχυδρόµο, μορφή που εμπνέει διαχρονικά τους δημιουργούς....

...Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί, συμβολικά, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε μία εκδήλωση της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση :

...Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Εταιρεία Συγγραφέων και η ΕΡΤ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

«Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα», σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017-Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης

και ώρα 19.30, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα)..

...Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Δημήτρης Καλοκύρης και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τζανετάκος.

...Σαράντα ποιητές, αρχής γενομένης από τη γενιά του '50, μέχρι και πολύ νεότερους, θα διαβάσουν ποιήματά τους που περιλαμβάνονται στην ανθολογία. Ανάμεσά τους οι Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Δάλλας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Ευσταθιάδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιώργος Μπλάνας, Αθηνά Παπαδάκη, Τίτος Πατρίκιος, Τάσος Πορφύρης, Λευτέρης Πούλιος, Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει, μουσικά, το κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima σε έργα λόγιας μουσικής του Θωμά Μπακαλάκου.

...Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το «Τρίτο Πρόγραμμα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

...Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν την ίδια μέρα συλλεκτικό γραμματόσημο με βινιέτα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και θα λειτουργήσουν Ταχυδρομικό Κατάστημα στον χώρο της Παλαιάς Βουλής, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα βιβλία τους με Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.

...Το βιβλίο «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας....(Α.Χ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency