Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:34:09 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | τεχνολογια | Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη...

Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη...

MPEXRAKHS.FOTO.SOMALIAΟ θάνατος του μεγάλου Έλληνα φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη έχει προκαλέσει κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη που άλλαξαν τον τρόπο που το κοινό βλέπει τα πράγματα είναι ανύπερβλητης αισθητικής, τρυγφερότητας αλλά δείχνουν τον σκληρό κόσμο που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

...Τις τελευταίες ώρες εκατοντάδες χρήστες καταγγέλλουν το Facebook για λογοκρισία της παραπάνω άτω φωτογραφίας με την αιτιολογία ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για το γυμνό».Η φωτογραφία-γροθιά στο γεμάτο στομάχι των δυτικών δείχνει μια μάνα στη Σομαλία δίνει νερό στο γυμνό παιδί της. Είναι τραβηγμένη το 1992, τότε που η Σομαλία γινόταν ένα ανοιχτό νεκροταφείο λόγω του λιμού που επικρατούσε στην περιοχή.

Κι όμως αυτό το ντοκουμέντο της φρίκης οι υπεύθυνοι και οι "αλγόριθμοί" τους στο Facebook αποφασίζουν ότι δεν είναι για τα μάτια των χρηστών. Την ίδια ώρα που το "τρύπιο" σύστημα επιτρέπει πραγματικές θηριωδίες απαγορεύει μια φωτογραφία που αφυπνίζει και καταγράφει την ιστορία.

Σχόλια:

Powered by Web Agency