Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 05:59:31 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | τεχνολογια | Ανήλικη μηνύει το Facebook επειδή επέτρεψε τη δημοσίευση γυμνής φωτογραφίας της.

Ανήλικη μηνύει το Facebook επειδή επέτρεψε τη δημοσίευση γυμνής φωτογραφίας της.

KORITSI APOGNOSIΜήνυση κατά του Facebook, κατέθεσε ένα 14χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία, επειδή το μέσο «επέτρεψε» την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της, στην οποία απεικονίζεται γυμνή...Όπως υποστηρίζει, η ανάρτηση της φωτογραφίας έγινε από άλλους χρήστες, ως πράξη εκδίκησης απέναντι της. Η φωτογραφία της κοπέλας είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα περισσότερες από μια φορές, μεταξύ Νοεμβρίου του 2014 και Ιανουαρίου του 2016.

...Ο δικηγόρος της έφηβης, το όνομα της οποίας δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, δήλωσε ότι η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μπορεί να παρομοιαστεί με πράξη παιδικής κακοποίησης. Επισημαίνει επίσης ότι το Facebook είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει την αναδημοσίευση της φωτογραφίας, κάνοντας χρήση μιας υπηρεσίας εντοπισμού για την αναγνώριση της εικόνας στην κοινότητα της ιστοσελίδας, πράγμα το οποίο όμως δεν έκανε.

...Η 14χρονη επιδιώκει αποζημίωση για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί Προστασίας των Δεδομένων.

...Σημειώνεται, ότι την ίδια στιγμή το Facebook στη Νορβηγία αποφάσισε να λογοκρίνει μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες, το «κορίτσι της ναπάλμ», επιβάλλοντας τον κανόνα της απαγόρευσης των γυμνών εικόνων.
ρύθμιση

...Στην εμβληματική φωτογραφία του Nικ Ουτ, που έχει βραβευτεί με πούλιτζερ, η 53χρονη σήμερα Παν Τι Κιμ Πατς τρέχει ολόγυμνη προσπαθώντας να γλιτώσει από τις βόμβες ναπάλμ που έριχναν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά στο Βιετνάμ.

...Ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ δημοσίευσε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook, στο πλαίσιο μιας σειράς αναρτήσεων σχετικά με τις φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο. Όμως αυτό ελάχιστα απασχολεί το Facebook, που μπλόκαρε την ανάρτηση γιατί παραβίαζε τον κανόνα απαγόρευσης δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών.

...Παρά τις αντιδράσεις το Facebook επέμεινε στην απόφασή του να διαγράψει τη φωτογραφία. Αντίδραση υπήρξε και από την Παν Τι Κιμ Πατ, η οποία πλέον ζει μόνιμα στον Καναδά. «Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc»...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency