Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 07:03:00 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | τεχνολογια | Τεράστιο πρόστιμο στην Apple.

Τεράστιο πρόστιμο στην Apple.

appleΗ απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διατάζει ουσιαστικά την Apple να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ- 13 δισ. ευρώ στην ιρλανδική κυβέρνηση αποτελεί μία ιστορική καμπή στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών, υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Κορριέρε ντέλα Σέρρα, Μάσσιμο Σιδέρι...Η σημερινή ημέρα, κατά τον αρθρογράφο της ιταλικής εφημερίδας, θα μπορούσε να είναι η ημέρα η πιο σημαντική από εκείνη του λανσαρίστηκε το iPhone, στις 9 Ιανουαρίου 2007...

...Η 30η Αυγούστου του 2016 θα μείνει στην ιστορία ως το "ηλιοβασίλεμα" του Itax, την "καινοτόμο" μέθοδο με την οποία η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Steve Jobs, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να πληρώνει ελάχιστους έως μηδενικούς φόρους επί των κερδών της.

...Το πρόστιμο μαμούθ των 13 δισ. ευρώ είναι ικανό να αλλάξει την ισορροπία των πλέον κεφαλαιοποιημένων εταιριών στον κόσμο...Για τον λόγο αυτό, η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη.

...Πρόκειται σίγουρα για μία ιστορική καμπή στις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολυεθνικών, όχι μόνο στον χώρο της τεχνολογίας, και όχι βέβαια μόνο εκτός Ευρώπης.
...Πλέον υπάρχει μία διακεκομμένη γραμμή, από την οποία δύσκολα μπορείς να κάνεις πίσω: μέχρι τώρα οι πολυεθνικές εκμεταλλευόντουσαν σφάλματα των νόμων, όπως πχ, εκείνα που αφορούν τις διπλές χρεώσεις.

...Τα αξιοποιούσαν δε τόσο καλά, ώστε ο φόρος να είναι σχεδόν μηδενικός. Η Apple κατέβαλε μόνο το 1% φόρο επί των κερδών!

...Πραγματικά ένας παράδεισος για κάθε εταιρία, ανάδοχο, ακόμα και για μία οικογένεια. Μετά την σημερινή όμως ημέρα, οι φόροι δεν θα μπορούν πλέον να "κρύβονται μέσα σε ένα μήλο..."...(Γ.T.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency