Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:20:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | περιβαλλον-ενεργεια | Ερώτηση του Δημ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν για τη μείωση χρήσης του πλαστικού.

Ερώτηση του Δημ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν για τη μείωση χρήσης του πλαστικού.

papadhmoulis.3Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με τη μείωση της χρήσης πλαστικού στην ΕΕ, σε συνέχεια της πρόσφατης οδηγίας της Κομισιόν για την περιστολή της χρήσης τους.

...Ο Δημ. Παπαδημουλης επισημαίνει στην ερώτηση του ότι τα πλαστικά προϊόντα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μια χρήσης, ευθύνονται για το 85% της θαλάσσιας ρύπανσης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 2050 τα πλαστικά στις θάλασσές μας θα είναι περισσότερα από των αριθμό των ψαριών.

«...Στην Ευρώπη κάθε χρόνο 150.000 τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τα ύδατα. Οι κίνδυνοι για το φυσικό περιβάλλον, την θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία είναι πολύ μεγάλοι, ιδιαίτερα για τις χώρες της ΕΕ που βρέχονται από θάλασσα», σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ.

...Ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν αν «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή μείωση χρήσης του πλαστικού σε ενωσιακό επίπεδο», και δεδομένης τη δραματικής αύξησης των πλαστικών προϊόντων, ζητάει να μάθει από την Κομισιόν εάν «θα υπάρξει καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα μέτρα πρόληψης»...(Α.Δ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency