Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 09:43:47 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | περιβαλλον-ενεργεια | Η ατμοσφαιρική ρύπανση έκλεισε τα σχολεία στην Ινδία.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έκλεισε τα σχολεία στην Ινδία.

periballon.foygaraΟι αρχές του Νέου Δελχί ζήτησαν σήμερα το κλείσιμο όλων των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη μεγαλούπολη της Ινδίας......«Εξαιτίας της επιδείνωσης της ατμόσφαιρας στο Νέο Δελχί δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παιδιών. Ζητήσαμε το κλείσιμο όλων των σχολείων ως την Κυριακή», έγραψε ο Μάνις Σισόντια υφυπουργός της περιοχής του Δελχί στο Twitter.

...Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού την προηγουμένη οι αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων του Νέου Δελχί.

...Η ινδική μεγαλούπολη πνίγεται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από το νέφος, με το όζον να έχει φτάσει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα.

...Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης, η συγκέντρωση των μικροσωματίδιων κυμαινόταν μεταξύ 400 και 700 μικρογραμμαρίων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να συνιστά να μην ξεπερνιέται το όριο των 25 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο ημερησίως.

...Τέτοια φαινόμενα είναι συχνά το φθινόπωρο και τον χειμώνα στο Νέο Δελχί, το οποίο ο ΠΟΥ είχε χαρακτηρίσει το 2014 την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου.

...Την ίδια ώρα στη Λαχόρη του Πακιστάν έκλεισαν επιχειρήσεις, τα σχολεία εργάστηκαν με μειωμένο ωράριο, πτήσεις ακυρώθηκαν και άνθρωποι αναγκάστηκαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο εξαιτίας του νέφους που καλύπτει επί πολλές ημέρες την πόλη.

...Αντίθετα όμως από την Ινδία δεν υπάρχουν στοιχεία για να εκτιμηθεί το εύρος του φαινομένου. Ωστόσο πολλές επαρχίες και πόλεις είναι εμφανώς επηρεασμένες από το φαινόμενο.

...Μόνο μια οργάνωση πολιτών, η PakistanAirQuality, που διαθέτει σύγχρονα αλλά περιορισμένα μέσα, δημοσιοποιεί στο Twitter στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση ανά ώρα.

...Σήμερα το πρωί τα διαθέσιμα στοιχεία ήταν ανησυχητικά. Στις 09:11 (τοπική ώρα, 06:11 ώρα Ελλάδας) η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων έφτανε τα 757, 2 μικρογραμμάρια. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά τα επίπεδα που καταγράφηκαν στο Νέο Δελχί...(Α.Δ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency