Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 10:49:21 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | παραξενα | Ηταν νεοναζί, αλλά, ερωτεύθηκε μία μαύρη από τη Τζαμάικα.

Ηταν νεοναζί, αλλά, ερωτεύθηκε μία μαύρη από τη Τζαμάικα.

NAZI"Η αγάπη είναι η μόνη λύση" γράφει το τατουάζ της Άντζελα Κινγκ από την Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία είχε μία εντελώς ασυνήθιστη πορεία ζωής. Από υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, έγινε μία γυναίκα ερωτευμένη με μία γυναίκα από την Τζαμάικα, την οποία είχε την τύχη να γνωρίσει στη φυλακή.

...Η  Κινγκ μίλησε στο BBC για τη ζωή της. Μεγάλωσε σε ένα συντηρητικό, θρησκευτικό περιβάλλον, με γονείς ρατσιστές που της είχαν μάθει ότι οι άλλες φυλές είναι κατώτερες και η ομοφυλοφιλία αμαρτία. Έτσι, παρότι ένιωθε πως και η ίδια ελκυόταν από άτομα του ίδιου φύλου, ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία αυτή.

...Η σχολική ζωή της ήταν δύσκολη, λόγω του βάρους της, ήταν στόχος εκφοβισμού και βίας από τους συμμαθητές της και τελικά - σε μία προσπάθεια να αμυνθεί - έγινε η ίδια βίαιη. Στην περίοδο της εφηβείας γνωρίστηκε με άτομα που είχαν ρατσιστικές απόψεις και ανήκαν σε συμμορίες νεοναζί.

...Σε αυτές συμμετείχε, υιοθετώντας τους κώδικες, τα "πιστεύω", τα τατουάζ και την εγκληματική συμπεριφορά που μοιράζονταν τα μέλη τους. Η εγκληματική δράση της συμμορίας, την οδήγησε στη φυλακή, το 1999, για ληστεία σε καταστήματα και βίαιες επιθέσεις.

...Η φυλακή την ωφέλησε από την άποψη ότι ήταν το πρώτο μέρος όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα, διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετικό χρώμα από την ίδια.

...Κομβικό σημείο στην αλλαγή της, ήταν όταν μια Τζαμαϊκανή φυλακισμένη την προσκάλεσε να παίξουν ένα παιχνίδι.

...Η σχέση τους συνεχίστηκε και γνωρίστηκε με τις φίλες της, γυναίκες που της φέρθηκαν με καλοσύνη. Η επαφή μαζί τους άλλαξε τον κόσμο της, κλόνισε τις ρατσιστικές αντιλήψεις και άνοιξε την καρδιά της στην επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους...

Στην συνέχεια, γνώρισε μία άλλη Τζαμαϊκανή, με την οποία ένιωσαν αμοιβαία... αντιπάθεια.

...Ωστόσο η αντιπάθεια αυτή ξεπεράστηκε, όταν κατάφεραν να συζητούν με ειλικρίνεια και διαπίστωσαν - προς μεγάλη έκπληξη και των δύο - ότι τα αισθήματά τους δεν ήταν μόνο φιλικά αλλά και ερωτικά. Κράτησαν κρυφό τον δεσμό τους, ενώ στη συνέχεια η Τζαμαϊκανή μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή, γεγονός δύσκολο για την Κινγκ.

...Η Κίνγκ αποφυλακίστηκε το 2001 και σπούδασε κοινωνιολογία και ψυχολογία.

...Θέλησε να "αναμορφώσει" τον εαυτό της, να γνωρίσει ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, πρώην εξτρεμιστές που - όπως εκείνη - είχαν κατανοήσει ότι είχαν πάρει λάθος δρόμο.

...Πέρα από την εσωτερική αλλαγή, η Κινγκ αλλάζει και τα τατουάζ της. Τη θέση της σβάστικας παίρνουν καλλιτεχνικά σχήματα. Στον καρπό της υπάρχει ένα νέο τατουάζ που γράφει: "Η αγάπη είναι η μόνη λύση"...

Σχόλια:

Powered by Web Agency