Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 09:53:39 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | παραξενα | Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο,

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο,

ITALIA.emma-moranoΗ Ιταλίδα Έμμα Μοράνο, η τελευταία επιζήσασα του 19ου αιώνα και γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, απεβίωσε στην οικία της στη Βερμπάνια της βόρειας Ιταλίας. Ήταν 117 ετών, γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899...«...Έζησε μια απίστευτη ζωή και εμείς θα την θυμόμαστε πάντα για τη δύναμή της να προχωρά προς τα εμπρός» δήλωσε ο δήμαρχος της Βερμπάνια...

...Σύμφωνα με τη Gerontology Research Group (GRG), μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών που επικεντρώνουν το έργο τους στα ηλικιωμένα πρόσωπα, η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου είναι πλέον η Τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν, που γεννήθηκε την 10η Μαρτίου του 1900.

...Όπως επισημαίνει το κέντρο ερευνών, η Έμμα Μοράνο, ήταν το τελευταίο πρόσωπο που ήταν γνωστό παγκοσμίως και είχε γεννηθεί πριν από το 1900.

...Η πρώτη της αγάπη σκοτώθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατόπιν εκείνη χώρισε από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε λίγο πριν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και εργάστηκε έως την ηλικία των 75 ετών σε κλωστοϋφαντουργίες.

...Η Έμμα Μοράνο υπήρξε μια πολύ ανεξάρτητη γυναίκα, έμεινε μόνη έως την ηλικία των 115 ετών, ακόμα κι αν δεν έβγαινε πλέον από το μικρό διαμέρισμά της για τουλάχιστον μια 20ετία.

...Από το 2015 παρέμεινε κλινήρης και είχε ανάγκη από νοσοκόμα για όλο το 24ωρο.

...Ακολουθώντας τη συμβουλή που της έδωσε ένας γιατρός όταν ήταν 20 ετών, έτρωγε για σχεδόν έναν αιώνα τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά κι ένα βρασμένο, λίγο κρέας και πολύ λίγα φρούτα ή λαχανικά...(Γ.Τ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency