Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 10:44:40 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | παραξενα | Καναδάς-Τορόντο : Βιβλία πλημμύρισαν τους δρόμους, αντί για αυτοκίνητα...

Καναδάς-Τορόντο : Βιβλία πλημμύρισαν τους δρόμους, αντί για αυτοκίνητα...

TORONTO.BIBLIAΛογοτεχνία εναντίον...αυτοκινήτων   ή, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος Literature Vs Traffic...Το project είναι ιδέα και πρωτοβουλία μίας ομάδας που οργανώνει αστικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους.

...Η πιο πρόσφατη εγκατάστασή της καλλιτεχνικής αυτής κολεκτίβας ήταν η ιδέα να μετατρέψει για λίγες ώρες, έναν από τις πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο σε «ποτάμι».

...Ένα λαμπερό, υπέροχο ποτάμι 10.000 βιβλίων, που όπως δείχνουν τόσο οι φωτογραφίες  είναι απλά, καταπληκτικό...

...Η εγκατάσταση ήταν μέρος της περίφημης Nuit Blanche 2016, του φεστιβάλ τέχνης που «συμβαίνει» κατά τη διάρκεια μίας (άγρυπνης) νύχτας...

...Τα βιβλία ήταν δωρεά του Στρατού Σωτηρίας (Salvation Army).

...Περισσότεροι από 50 εθελοντές εργάστηκαν πάνω από 12 ημέρες μέχρι να γεμίσουν με βιβλία την πολυσύχναστη οδό Hagerman, στο κέντρο της πόλης και της δώσουν την εικόνα ενός ποταμού βιβλίων σε ροή.

«Με αυτόν τον τρόπο, μια περιοχή της πόλης όπου βασιλεύουν η ρύπανση και ο θόρυβος, έγινε για μια νύχτα, τόπος ησυχίας, ηρεμίας και συνύπαρξης, τόπος φωτισμένος από το αμυδρό, απαλό φως που βγαίνει από φωτισμένες σελίδες» όπως γράφουν οι καλλιτέχνες στην ιστοσελίδα τους.

«...Τα βιβλία είναι εκεί για όσους θέλουν να τα πάρουν, έτσι ώστε η εγκατάσταση να εμπεριέχει εξ ορισμού την ανακύκλωση και να διαρκέσει όσο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν».

...Η εγκατάσταση διήρκεσε μόλις 10 ώρες, αλλά είναι σίγουρα κάτι που οι κάτοικοι του Τορόντο θα θυμούνται για πολύ, πολύ περισσότερο...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency