Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:58:56 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | παραξενα | Εντοπίστηκε το κουφάρι του πλοίου "Τρόμος" μετά από 170 χρόνια.

Εντοπίστηκε το κουφάρι του πλοίου "Τρόμος" μετά από 170 χρόνια.

NAYAGIOΕντοπίστηκε το κουφάρι και του δεύτερου πλοίου της θρυλικής βρετανικής αποστολής που εξαφανίστηκε στην Αρκτική το 1846, ενώ αναζητούσε το Βορειοδυτικό Πέρασμα, τη θαλάσσια οδό που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό...Πρόκειται για το πλοίο "Terror" (Τρόμος), ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο, που εντόπισε μια ομάδα καναδών επιστημόνων στις 3 Σεπτεμβρίου...

"...Βρήκαμε το Terror σε βάθος 24 μέτρων, άριστα διατηρημένο από τα παγωμένα νερά του Βορειοδυτικού Περάσματος" δήλωσε ο Άντριαν Σιμνόφσκι, ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αρκτικής Έρευνας, σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC.

"...Εξαιρετική είδηση: ένα μεγάλο μέρος του μυστηρίου της αποστολής Φράνκλιν θα μπορούσε να διαλευκανθεί", σχολίασε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

...Το "Terror" ήταν το ένα δεύτερο πλοίο του εξερευνητή σερ Τζον Φράνκλιν, που χάθηκε στα παγωμένα νερά του Καναδά πριν από 170 χρόνια.

...Το πρώτο πλοίο του Φράνκλιν, το "Erebus" (Έρεβος), είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή το 2014....Τα δύο πλοία του βρετανικού ναυτικού είχαν αποπλεύσει από την Αγγλία στις 19 Μαΐου 1845, με αποστολή να ανακαλύψουν το Βορειοδυτικό Πέρασμα.

...Το πολικό ψύχος στον Καναδά όμως τους αιφνιδίασε και οι 129 ναυτικοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ενάμιση χρόνο στους πάγους...Τελικά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα δύο πλοία, αλλά δεν επέζησε κανείς...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency