Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 02:26:04 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | επιστημη | Διεθνές Συνέδριο Γεω-ηφαιστειολογίας στα Μέθανα.

Διεθνές Συνέδριο Γεω-ηφαιστειολογίας στα Μέθανα.

DOYROY.RENA«Το ηφαιστειακό συγκρότημα των Μεθάνων είναι εκείνη η κόκκινη κλωστή που συνδέει επιστημονικό ενδιαφέρον με πολυσχιδή, αναπτυξιακή και οικονομική, σημασία», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην έναρξη του 1ου διεθνούς συνέδριου Γεω-ηφαιστειολογίας που πραγματοποιείται στα Μέθανα, και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια ανάπτυξης ενός πολύπλευρα διαφοροποιημένου τουριστικού προϊόντος, με πολλαπλές πτυχές ενός εναλλακτικού τουρισμού: Περιηγητικού, γεωλογικού, περιβαλλοντικού, καταδυτικού, συνεδριακού, θρησκευτικού, οικογενειακού...

...Ενός τουρισμού - κινητήριου μοχλού ανάπτυξης σε ένα τόπο με ισχυρή ορεινή προσωπικότητα που παρουσιάζει εξαιρετικό περιηγητικό ενδιαφέρον για τον ταξιδιώτη, χάρη στην πολυδιάστατη ηφαιστειακή του ενδοχώρα».

...Η Ρένα Δούρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής, όπως τις αρχαιότητες, τον υδροβιότοπο στη λιμνοθάλασσα Ψήφτα, το «διαβολογέφυρο» στο φαράγγι της Τροιζήνας κ.α.

...Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του συνεδρίου επισήμανε ότι συμβάλλει σε μια υπόθεση που αρθρώνεται και σε γενικό επίπεδο, εφ' όσον η «ανάπτυξη ενός δήμου της Αττικής, σημαίνει συμβολή στην οικονομία της περιφέρειας και στην εθνική οικονομία».

...Υπογράμμισε ότι η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε μια νέου τύπου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις και ξεκάθαρη στόχευση, στη βάση ενός νέου επενδυτικού - επιχειρηματικού προτύπου με έμφαση στην καινοτομία, την εφευρετικότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

...Την αληθινή ανάπτυξη, με άλλα λόγια, εκείνη που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα με συμμέτοχους την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολίτες, την τοπική κοινωνία, την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.

...Γιατί, κατέληξε, «...η ανάπτυξη, δεν πρόκειται να έλθει, χωρίς συστηματική δουλειά. Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας. Χωρίς την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Των μεταρρυθμίσεων για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, λειτουργικό Δημόσιο».

...Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου(10 - 12 Ιουνίου) είναι ο δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων και η περιφέρεια Αττικής, και οι συμμετέχοντες επιστήμονες γεωλόγοι, ακαδημαϊκοί, φοιτητές Γεωλογικών Σχολών κ.λπ.

...Χαιρετισμούς, επίσης, απεύθυναν ο δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος και ακολούθησε μουσική εκδήλωση, υπό την επιμέλεια της μουσικοσυνθέτριας Λίνας Νικολακοπούλου.

...Στόχος του Συνεδρίου, είναι η ανάδειξη της περιοχής του Ηφαιστείου των Μεθάνων σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό τοπίο της περιοχής. Αναμένονται προτάσεις για την αξιοποίηση και την προβολή του ηφαιστείου και των ορεινών μονοπατιών των Μεθάνων, όπως και για δημιουργία Μουσείου Ηφαιστειακών Πετρωμάτων.

Σχόλια:

Powered by Web Agency