Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 06:04:46 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | επιστημη | Ανθρωποειδή ρομπότ για την κατάκτηση του Άρη.

Ανθρωποειδή ρομπότ για την κατάκτηση του Άρη.

ROMPOT«Ανθρωποειδή ρομπότ» οδηγούν την κούρσα για την κατάκτηση του Άρη και η NASA συνεργάζεται ήδη με τέσσερα πανεπιστήμια για αυτόν τον σκοπό...Σύμφωνα με το Euronews, στόχος είναι η κατασκευή ενός δίποδου, ανθρωποειδούς ρομπότ που θα μπορούσε να σταλεί στον κόκκινο πλανήτη...

«...Ο Βαλ είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό ανθρωποειδές ρομπότ. Κάποτε η NASA σκοπεύει να στείλει ένα ρομπότ σαν αυτό στον Άρη. Ίσως έναν απόγονο του, που θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για τον ταξίδι αστροναυτών» υποστηρίζει η Χόλυ Γιάνκο, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

...Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί δύσκολες εργασίες σε συνθήκες απαγορευτικές για τον άνθρωπο, ώστε μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθεί στη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν.

«...Όπως μπορείτε να δείτε επάνω στο κεφάλι, έχουμε στερεώσει ένα ζεύγος καμερών. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε. Θέλαμε όποιος ελέγχει εξ αποστάσεως το ρομπότ, να μπορεί να βλέπει μέσα από τα μάτια του. Μόνο έτσι πραγματικά θα δούμε όσα βλέπει το ρομπότ. Έχουμε τοποθετήσει υπέρυθρους αισθητήρες. Υπάρχουν και άλλες κάμερες στο σώμα και πολλοί αισθητήρες αφής στα χέρια, καθώς και στα πόδια» υποστηρίζει η Χόλυ Γιάνκο, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

...Η χρονική καθυστέρηση στην επικοινωνία μεταξύ γης και Άρη δεν επιτρέπει την αποστολή ρομπότ που λειτουργεί με τηλεχειριστήριο. Η κατασκευή υποδομών και οι εργασίες έκτακτης ανάγκης, απαιτούν αυτονομία κινήσεων.

«...Η ρομποτική τεχνολογία μπορεί και θα είναι χρήσιμη για τη διατήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού μέχρι την άφιξη των αστροναυτών. Όμως και όταν φτάσουν, τα ρομπότ θα έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, αφού πρώτα εκείνα θα έχουν φτάσει στον Κόκκινο πλανήτη. Οπότε θα βοηθήσουν τους αστροναύτες σε νέες αποστολές στον Άρη και ακόμα πιο μακριά» δήλωσε ο Τάσκιν Πάντιρ, καθηγητής του Northeastern πανεπιστημίου.

...Η NASA σχεδιάζει να στείλει τον Βαλ στον Άρη, πριν από τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές που αναμένονται τη δεκαετία του 2030. Σήμερα οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην βελτίωση των δυνατοτήτων χειρισμού και τα πόδια του ρομπότ...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency