Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 05:34:38 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | επιστημη | Εκπληκτική φωτογραφία : Το ηφαιστειακό τοπίο του Άρη...

Εκπληκτική φωτογραφία : Το ηφαιστειακό τοπίο του Άρη...

ARHSΈχετε περιέργεια να δείτε πως μοιάζουν τα άγρια βουνά του Άρη, που διαμορφώθηκαν από τους διαστημικούς ανέμους και τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας; To Curiosity (περιέργεια) της NASA, που εδώ και 44 μήνες εξερευνά τον κόκκινο πλανήτη, σκαρφάλωσε στο οροπέδιο Naukluft κι έστειλε πίσω στη Γη την εικόνα του, την οποία μπορείτε να δείτε σε ένα εντυπωσιακό πανόραμα 360 μοιρών.

...Από το 2012 που το Curiosity προσγειώθηκε στον Άρη, το όχημα έχει διασχίσει με τις 6 αλουμινένιες ρόδες του 12,7 χιλιόμετρα στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Αυτή την άνοιξη όμως, ήταν που αφού ανέβηκε και κατέβηκε δύσβατους αμμόλοφους, και κατάφερε να περπατήσει πάνω στο οροπέδιο Naukluf, αποτυπώνοντας το απόκοσμο τοπίο.

...Οι επιστήμονες της NASA ανησυχούσαν ότι ίσως τo Curiosity δεν τα καταφέρει, και ότι ενδεχομένως η προσπάθεια του να του προκαλούσε υλικές ζημιές, βάζοντας εμπόδια στον επόμενο στόχο της αποστολής του... το να εξερευνήσει αν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι δεν είμαστε μόνοι. Στοιχεία που να υποδηλώνουν ενδείξεις ζωής.

...Τα βουνά του οροπεδίου είχαν φωτογραφηθεί ξανά από το διάστημα, ωστόσο η επιτόπου φωτογράφηση δείχνει στους επιστήμονες την ύπαρξη αιματίτη που είναι ένα μεταλλικό οξείδιο του σιδήρου με ευρεία διάδοση στο στερεό φλοιό της Γης, μεταλλικά ορυκτά αλλά και θειικά ιόντα. Τo Curiosity άλλωστε εξέπληξε λίγους μήνες τους πάντες βρίσκοντας νερό....Και μπορεί τα νέα ευρήματα να μην είναι εντυπωσιακά οπτικά, ωστόσο προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ που το Curiosity καλείται τώρα να λύσει...

Σχόλια:

Powered by Web Agency