Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 02:00:51 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | πλανητης γη | επιστημη | Χόκινγκ: Να φύγουμε απ' τη Γη, αλλιώς....

Χόκινγκ: Να φύγουμε απ' τη Γη, αλλιώς....

ΧΟκινγκ.STHBΜια σαφής προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ, ενός από τους διασημότερους επιστήμονες εν ζωή, πως αν το ανθρώπινο είδος δεν μεταπηδήσει στο διάστημα, δεν έχει μέλλον, σίγουρα έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα...Τον τελευταίο καιρό ο γνωστός φυσικός δείχνει να εστιάζει όλο και περισσότερο πάνω στην εξωγήινη ζωή.

«...Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, στην εποχή του διαστήματος, στην οποία θα αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο» έγραψε ο Χόκινγκ σε ένα μικρό απόσπασμα στο βιβλίο «How to Make a Spaceship» του Richard Branson που παρουσιάστηκε πρόσφατα...

«...Πιστεύω πως η ζωή στην Γη βρίσκεται υπό ένα διαρκώς αυξανόμενο ρίσκο να αφανιστεί από κάποια μεγάλη καταστροφή, όπως ένας πυρηνικός πόλεμος, κάποιος γενετικά τροποποιημένος ιός ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον αν δεν μεταπηδήσει στο διάστημα» τόνισε ο Βρετανός καθηγητής.

...Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Χόκινγκ, βρίσκεται και ο διάσημος μεγιστάνας Ελον Μασκ, ιδρυτής και CEO της SpaceX, που πρόσφατα ανακοίνωσε πως ο στόχος του είναι σε έξι χρόνια να γίνει το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη.

...Απώτερος σκοπός του Μασκ είναι να δημιουργήσει μια αποικία στον κόκκινο πλανήτη, όπου μέσα στα επόμενα 100 χρόνια θα φτάσει το ένα εκατομμύριο κατοίκους. «Θέλω να κάνω τον 'Αρη να φαίνεται προσιτός, κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο καθένας να μπορεί να πάει, αν το θέλει» είπε χαρακτηριστικά...(Γ.Τ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency