Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 12:52:47 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | ενθετο | προσωπα | Τη Δευτέρα η κηδεία της Μαρίας Μπέικου.

Τη Δευτέρα η κηδεία της Μαρίας Μπέικου.

935newsΚηδεύεται στις 11 τη Δευτέρα το πρωί στο Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας η Μαρία Μπέικου που «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εμβληματική φυσιογνωμία της Εθνικής Αντίστασης, εκφωνήτρια για 25 χρόνια στον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας και συνεργάτις του Αντρέι Ταρκόφσκι, η Μπέικου συμμετείχε από το 2010 έως και την περασμένη Κυριακή, στην παράσταση «Μάουζερ» του Χάινερ Μύλλερ, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου, όπου ερμήνευε το ρόλο της κατηγόρου.

Από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" κυκλοφορεί η βιογραφία της, "Αφού με ρωτάτε να θυμηθώ", ενώ αξίζει να διαβάσετε για τη ζωή της Μαρίας Βίκου, το σχετικό άρθρο - βιογραφικό, του tvxs εδώ.

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τον θάνατο της Μαρίας Μπέικου

Η ζωή της Μαρίας Μπέικου συμπυκνώνει την πολυτάραχη ιστορία της Ελληνικής αριστεράς από τα χρόνια της κατοχής και ύστερα. Υπόδειγμα γυναίκας, ανιδιοτελούς αγωνίστριας τίμησε και ενσάρκωσε με την παρουσία της, τις μεγάλες αξίες που ενέπνευσαν τους αριστερούς της εποχής της.

Είχε την τύχη να ζήσει στο πλάι του δημοσιογράφου Γεωργούλα Μπέικου και να καθιερωθεί ως η φωνή του «Εδώ Μόσχα» στα χρόνια που έζησε στην ΕΣΣΔ. Ταγμένη στην υπόθεση της ανανεωτικής αριστεράς, παρέμεινε επαναστάτρια μέχρι τέλους. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους δικούς της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια:

Powered by Web Agency