Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 02:24:46 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | ενθετο | Κοντυλι | Αλλάζει το Εθνικό μας φαγητό - Από Φασολάδα γίνεται Ομελέτα

Αλλάζει το Εθνικό μας φαγητό - Από Φασολάδα γίνεται Ομελέτα

ispaniki-omeletaΠληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την αλλαγή του Εθνικού μας φαγητού, από Φασολάδα σε Ομελέτα.Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ο κ. Σαμαράς και οι Υπουργοί του, καθώς προβλέπεται ότι από το σπάσιμο των αυγών που εφαρμόζεται ήδη στην ΕΡΤ και προσεχώς θα επεκταθεί στο ευρύτερο Δημόσιο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης εάν δε βρεθεί τρόπος να διοχετευτούν κάπου όλα αυτά τα αυγά.

Το ζήτημα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, όπου οι μυρωδιές από τα σπασμένα αυγά, αναμένεται να δημιουργήσουν έντονη δυσοσμία και να έχουν αντίκτυπο και στον τουρισμό μας.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπο, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Η ιδέα για την αλλαγή του Εθνικού μας φαγητού από φασολάδα σε ομελέτα, ήρθε από υψηλόβαθμο συνεργάτη του πρωθυπουργού. Αμέσως τέθηκε προς συζήτηση στο Υπουργικό συμβούλιο, όπου έτυχε καθολικής αποδοχής από όλους τους υπουργούς.

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, που διακρίνεται για τις κοινωνικές του ευαισθησίες, πρότεινε στα πλαίσια των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, να δημιουργηθεί Εθνικός Οργανισμός Διαχείρισης Αυγών, με καταγραφή των κοτετσιών σε όλη τη χωρά, να βγει πρόγραμμα απόσυρσης για τα όσπρια, όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίζουν τα όσπρια που έχουν στα ντουλάπια τους με αντάλλαγμα το νέο εθνικό μας φαγητό και στη συνέχεια να δημιουργηθούν σε κάθε πλατεία δωρεάν συσσίτια ομελέτας για τους πολίτες.
Επίσης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, θα δίνεται η δυνατότητα στους οικονομικά ασθενείς, να λαμβάνουν επίδομα ομελέτας με τη μορφή 10 επιπλέον ομελετών με έξτρα ζαμπόν και τυρί στο τέλος κάθε μήνα και μόνο εφόσον οι υποψήφιοι πολίτες, προσκομίζουν αποδείξεις ότι κατά τον προηγούμενο μήνα τρέφονταν αποκλειστικά με ομελέτες.

Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε δεκτή μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από την πλειοψηφία των Υπουργών οι οποίοι ενδεικτικά έλεγαν πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την ελληνική κοινωνία και το λαό που περνάει δύσκολες ημέρες και πως θα πρέπει άμεσα να γίνει νόμος του κράτους με νομοθετικό διάταγμα.

Υπήρχαν ωστόσο και κάποιοι που εξέφρασαν την ανησυχία ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεχτική, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα εστία διαφθοράς στο δημόσιο, με πολίτες που θα προσκομίζουν πλαστά αποδειχτικά - καθότι είναι γνωστοί οι Έλληνες για την μπαγαποντιά τους - με σκοπό να εξασφαλίζουν τις επιπλέον ομελέτες.
Τόνισαν πως για να προχωρήσει το μέτρο, θα πρέπει οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές να είναι εξονυχιστικοί. Κάποιοι επίσης εξέφρασαν την άποψη ότι οι ομελέτες θα πρέπει να δίνονται μόνο σε Έλληνες, γιατί διαφορετικά θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση από τη Χρυσή Αυγή.
Γι' αυτό το λόγο ζητήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή για τη φύλαξη των συσσιτίων, αλλά και να διερευνήσει το ενδεχόμενο κάποια από τα υπάρχοντα συσσίτια της Χρυσής Αυγής να περάσουν υπό τη διαχείριση του νέου φορέα.

Όλοι συμφώνησαν ότι μεγάλο βάρος πρέπει επίσης να δοθεί στο επικοινωνιακό κομμάτι. Για το σκοπό αυτό, θα ζητηθεί από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά προσωπικά η συμβολή της ΟΝΝΕΔ, ώστε να ξεκινήσει διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή με συνταγές για ομελέτα και εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ θα γίνει πρόταση στην Ευγενία Μανώλιδου να παρουσιάζει την εκπομπή.

Τέλος πληροφορίες που αναφέρουν ότι προβλέπεται η δημιουργία μπουφέ υποδοχής σε όλα τα αεροδρόμια και τις εισόδους της χώρας, όπου θα προσφέρεται δωρεάν το νέο εθνικό μας φαγητό στους επισκέπτες από το εξωτερικό, είναι μάλλον αναληθείς.

Σχόλια:

Powered by Web Agency