Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 02:33:31 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | ενθετο | Αποψεις | Τι Κασιδιάρης, τι Βορίδης...

Τι Κασιδιάρης, τι Βορίδης...

BORIDHS.LEPENΠοινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες, στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος με ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2015, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο Διαδίκτυο. Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως "ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας". Στην απολογία του ανέφερε ότι προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα...(στη φωτο ο Βορίδης, με τον κουμπάρο του Λεπέν)...

...Και απορώ.

...Τι διαφορετικό είχε πει λίγα χρόνια πριν ο Μάκης Βορίδης σε ομιλία του σε εκδήλωση ακροδεξιού περιοδικού, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο Διαδίκτυο, και προέτρεπε τους κατοίκους της περιοχής του Άγιου Παντελεήμονα να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να διώξουν τους αλλοδαπούς από τη γειτονιά τους: Παρέχοντας πολιτική κάλυψη στα τάγματα εφόδου της Χ.Α., ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξηγούσε τότε πως "ο νόμος υπάρχει, ο τρόπος που οργανώνεται η αντίσταση των κατοίκων όμως ενδέχεται να ενέχει και συγκρούσεις και αντιστάσεις, οι οποίες με τη στενή έννοια παραβιάζουν τον νόμο, επομένως τοννόμο τον κοιτάμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε και τι εξυπηρετεί". Ήταν η εποχή που η νεοναζιστική συμμορία τρομοκρατούσε το κέντρο της πρωτεύουσας με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών που έχουν συμπεριληφθεί και στο κατηγορητήριο στη δίκη της Χ.Α. Πρακτικές και μεθόδους που δικαιολογούσε τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε εκδήλωση του περιοδικού "Patria". Γιατί πάνω - κάτω τα ίδια έλεγαν Κασιδιάρης και Βορίδης. Οπαδοί της ρατσιστικής και φασιστικής βίας αμφότεροι, μόνο που για τον δεύτερο πρόλαβαν εγκαίρως να τον "ξεπλύνουν" τα συστημικά ΜΜΕ και κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε με τα όσα περί βίας κατά καιρούς και δημοσίως έχει υποστηρίξει.

...Βλέπεις, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα όσα συνέβαιναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στους γύρω δρόμους δεν αποτελούσαν και κανενός είδους τηλεοπτικό έγκλημα και οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι", όπως ο Παναγιώταρος και η Σκορδέλη, είχαν καθημερινή θέση προσκεκλημένου στα παράθυρα των μεγάλων καναλιών να δικαιολογούν στο πανελλήνιο τη χρήση ρατσιστικής βίας. Ήταν η εποχή που κανείς δεν έδινε σημασία στις κραυγές των θυμάτων της Χ.Α. Ήταν η εποχή που κανείς δεν έβρισκε τίποτε το ανησυχητικό στα όσα ο Μ. Βορίδης έλεγε και ο Κασιδιάρης κοσμούσε τις σελίδες lifestyle αφιερωμάτων.

Σχόλια:

Powered by Web Agency