Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:47:42 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Εναλλακτικες Θεραπεις | Τα "ΝΑΙ" και τα "ΟΧΙ" του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Τα "ΝΑΙ" και τα "ΟΧΙ" του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

fengFeng Shui σημαίνει «άνεμος και νερό», δύο στοιχεία με σημαντική ενέργεια, το ένα αόρατο, το άλλο ορατό, από τα οποία εξαρτάται όλη μας η ζωή. Το Feng Shui είναι μια επιστήμη με μαθηματικές φόρμουλες, ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια διαισθητική επιστήμη, που οι Κινέζοι εφαρμόζουν εδώ και 3.000 χρόνια.

Οι αρχαίοι Κινέζοι διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι επηρεάζονταν θετικά ή αρνητικά από το σχήμα, τη διάταξη, το σχεδιασμό και τον προσανατολισμό των σπιτιών τους. Αφού μελέτησαν τις φυσικές, εποχιακές και κυκλικές δυνάμεις της γης και του ουρανού, χρησιμοποίησαν κάποιους υπολογισμούς για να μεγιστοποιήσουν τη θετική ενέργεια στους χώρους διαμονής τους, στα παλάτια τους, ακόμα και στους τάφους τους. Προσπάθησαν, δηλαδή, να ενδυναμώσουν «τη δύναμη της ζωής» ή αλλιώς τσι, πιστεύοντας πως, αν το περιβάλλον τους αλλάξει, η ζωή τους θα ακολουθήσει την αλλαγή.

Το Τσι, που σημαίνει «ανάσα του δράκου» είναι ενέργεια. Είναι οι πανίσχυρες, ζωτικές, αόρατες, ενεργειακές γραμμές της γήινης ατμόσφαιρας. Ρέει συνέχεια στη γη σαν υπόγειο ρεύμα και, όταν συναντά στην πορεία του τις αλλαγές που επιφέρει η φύση ή ο άνθρωπος, επηρεάζει τη ζωή στην επιφάνειά της. Η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι θετική ή απειλητική. Να κουβαλά αρμονία ή δυσαρμονία, υγεία ή ασθένεια, ευημερία ή φτώχια. Το θετικό Σενγκ Τσι (κοσμική ανάσα) φέρνει καλοτυχία, ευημερία, ευτυχία, ενώ η αρνητική Σα Τσι (φονική ανάσα ή δηλητηριώδη βέλη) φέρνει απώλειες, ασθένειες, προβλήματα.

Οι Κινέζοι κατάλαβαν την σπουδαιότητα του Τσι, που βρίσκεται παντού κι ανέπτυξαν ένα περίπλοκο ενεργειακό σύστημα, το οποίο ονόμασαν τα πέντε στοιχεία και έχει σα βάση τα στοιχεία του ξύλου, της φωτιάς, της γης, του μετάλλου και του νερού. Θα μπορούσε κανείς να το περιγράψει σαν την ενέργεια που τείνει να κινηθεί σε πέντε διευθύνσεις. Ακτινοβολεί προς τα έξω, κινείται προς τα μέσα, υψώνεται, βυθίζεται και περιστρέφεται.

Με βάση το παραπάνω σύστημα, μια ολόκληρη φιλοσοφία εξελίχθηκε στην Ανατολική Ασία για το σωστό σχεδιασμό των σπίτιων και εφαρμόζεται ως τις μέρες μας. Τα τελευταία δε χρόνια, ο πολύβουος, χαοτικός δυτικός κόσμος ανακάλυψε την ήρεμη ισορροπία της Ανατολής και προσπαθεί να την προσαρμόσει στην καθημερινότητά του.
" FENG SHUI " Συμβουλές

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες πρώτες απλές συμβουλές, που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στο σπίτι σας ή σε κάποιο από τα δωμάτιά σας, ώστε να επιτρέψετε στη θετική ενέργεια να μπει στη ζωή σας. Να θυμάστε, όμως, ότι το Φενγκ Σούι δεν είναι μαγικό. Τα αποτελεσματά του δεν είναι στιγμιαία. Πρέπει να αφήσετε λίγο χρόνο, ώστε τα ρεύματα του Τσι να εισέλθουν στο σπίτι και βαθμιαία να επιδράσουν στην ισορροπία της ζωής σας.

NAI

    * Τοποθετείτε κεριά στα σημεία του σπιτιού που σας αρέσει να κάθεστε και να ηρεμείτε ή να συζητάτε. Έχουν καθοριστική θετική επίδραση. Τα κεριά που επιπλέουν σε μπολ με νερό είναι μια έξοχη διακοσμητική λύση για εξισορρόπηση του στοιχείου του νερού (Γιν) και του στοιχείου της φωτιάς (Γιάνγκ).
    * Αν το σπίτι σας είναι σκοτεινό, βάλτε skylights . Αν δεν μπορείτε, ανάβετε φώτα, καίτε κεριά με άρωμα, που προσθέτουν ζεστασιά και ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα.
    * Βάλτε κλασσική μουσική, ειδικά Mozart και τοποθετήστε πίνακες με θέμα ανατέλοντες ήλιους. Θα ανυψώσει το θετικό τσι.
    * Γεμίστε τον προσωπικό σας χώρο με διακοσμητικά αντικείμενα πάντα σε ζευγάρι. Για παράδειγμα δύο πάπιες, δύο πεταλούδες κλπ. Τα αγγελάκια, επίσης, θεωρούνται ότι δημιουργούν θετικό φενγκ σούι σε κάθε χώρο.
    * Οι μεγάλοι καθρέπτες είναι έξοχοι για την τραπεζαρία, αρκεί να μην καθρεπτίζουν την κύρια είσοδο ή κάποια άλλη πόρτα που ανοίγει προς τα έξω.
    * Τα ψάρια φέρνουν καλοτυχία. Βάλτε μιά μεγάλη γυάλα ή ενα ενυδρείο στη βόρεια γωνιά του καθιστικού σας, με εννιά χρυσόψαρα, οκτώ κόκκινα ή χρυσά και ένα μαύρο. Δημιουργούν πολύ καλό Φενγκ Σούι.
    * Αν στη βάση του κρεβατιού σας έχετε μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, πρέπει να κρεμάσετε βαριές κουρτίνες, που θα κλείνετε καλά το βράδυ. Αυτό θα εμποδίσει την αφαίρεση της ζωτικής ένεργειας του σώματός σας, όταν κοιμάστε.
    * Κρεμάστε στρογγυλά νομίσματα με τρύπα στη μέση ενωμένα με κόκκινη κλωστή, για να προσελκύσετε τα πλούτη.
    * Τραβάτε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας αφήνοντας ελεύθερο ολόκληρο το παράθυρο, για να μπαίνει το φως του ήλιου στο χώρο.
    * Ανοίγετε δύο παράθυρα σε διαφορετικό δωμάτια του σπιτιού, ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα κι αφήστε το φρέσκο αέρα να μπει μέσα και να ανανεώσει τη Γιν ατμόσφαιρα του σπιτιού. Όταν λάμπει ο ήλιος στο σπίτι, θα μπει πολλή ζωτική Γιανγκ ενέργεια.
    * Εγκαταστήστε ένα τεχνητό καταρράκτη στο σπίτι σας, έστω και μικρό. Μπορεί να φέρει απίστευτες οικονομικές ευκαιρίες.
    * Χρησιμοποιήστε παραβάν. Εμποδίζουν την κακή ενέργεια και είναι έξοχα από διακοσμητικής άποψης.
    * Αν έχετε κήπο, φτιάξτε μια λιμνούλα φροντίζοντας να βρίσκεται στην αριστερή μεριά της κυριάς εισόδου (κοιτάζοντας από μέσα προς τα έξω).
    * Τοποθετήστε φυτά υγιή, πλατύφυλλα και χωρίς αγκάθια, γιατί φέρνουν καλό Τσι, περιέχουν το στοιχείο του ξύλου και μπορούν να ενεργοποιήσουν τις διάφορες γωνιές του σπιτιού, ειδικά στο χώρο εργασίας σας.
    * Η τάξη και η σωστή τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στο χώρο του σπιτιού και της δουλειάς .
    * Οι τουαλέτες πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ τακτοποιημένες και καθαρές. ΜΗΝ τις στολίζετε με φυτά, λουλούδια, πίνακες κλπ. αντικείμενα.
    * Κλείνετε το καπάκι της λεκάνης, για να έχετε οικονομική ευμάρεια.
    * Η εστία της κουζίνας καλό είναι να βρίσκεται σε τέτοια θέση, ώστε «ο μάγειρας» να αντικρίζει όλο το δωμάτιο και όχι να βρίσκεται πίσω του.
    * Τοποθετήστε αγαλματάκια του γελαστού Βούδα. Συμβολίζουν την ευμάρεια και την ευτυχισμένη ζωή.
    * Τα έργα τέχνης, τα γλυπτά και γενικά όλα τα τρισδιάστατα διακοσμητικά αντικείμενα επηρεάζουν την ροή της ενέργειας Τσι στο σπίτι ή στον κήπο. Η επιρροή εξαρτάται από το υλικό και το σχήμα τους.
    * Τα φρέσκα λουλούδια ενισχύουν την ενέργεια Τσι στους χώρους του σπιτιού.

OXI

    *
      Η κύρια πόρτα του σπιτιού δεν πρέπει να βλέπει σε τουαλέτα, σκάλα ή καθρέπτη και δεν πρέπει να έχει απεναντί της κολώνα, αιχμή δύο τοίχων ή προεξέχουσα γωνία.
    *
      Η πόρτα του υπνοδωματίου δεν πρέπει να βλέπει στην πόρτα της τουαλέτας ή της κουζίνας.
    *
      Μην έχετε τρεις πόρτες στη σειρά, τη μια πίσω από την άλλη. Μια λύση είναι να έχετε την μεσαία πόρτα συνέχεια κλειστή.
    *
      Ο φούρνος και η ηλεκτρική κουζίνα δεν πρέπει να είναι δίπλα στο νεροχύτη ή το ψυγείο. Έχουμε δυσαρμονία του στοιχείου του νερού και της φωτιάς.
    *
      Μην έτοιμάζετε φαγητό με την πλάτη σας σε πόρτα ή παράθυρο, Αρνητική ενέργεια μπορεί να πάει στο φαγητό σας.
    *
      Μη βάζετε τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι σας. Αντανακλά αρνητική ενέργεια.
    *
      ΠΟΤΕ δεν πρέπει ο καθρέπτης να αντανακλά το κρεβάτι.
    *
      Μην κοιμάστε δίπλα σε μεγάλα παράθυρα. Αν κοιμάστε, τότε πρέπει να κρεμάσετε βαριές κουρτίνες, ώστε να εμποδίζουν το τσι να φεύγει.
    *
      Να μην έχετε μακριούς διαδρόμους σε μια κατοικία, γιατί αντιπροσωπεύουν βέλη με οριζόντια κατεύθυνση, που δημιουργούν Sha Τσί. Μια καλή λύση, αν έχετε τέτοιους διαδρόμους, είναι να κρεμάσετε κάδρα και φώτα, να τοποθετήσετε διάφορα αντικείμενα και διακοσμητικά κατά μήκος, έτσι ώστε να εμποδίσετε την ενέργεια να ταξιδεύσει πολύ γρήγορα.
    *
      Να μην έχουμε εμφανείς κολώνες μέσα στο σπίτι, ειδικά τετράγωνες.
    *
      Οι προεξέχουσες γωνίες σε ένα δωμάτιο δημιουργουν κοφτερό Τσι και έχουν αρνητική επίδραση σε όποιον κάθεται ή κοιμάται κοντά τους. Αν έχετε, καλύψτε τες με ψηλά φυτά ή κάποιο ύφασμα. Να αλλάζετε συχνά το φυτό, γιατί δύσκολα θα επιζήσει από το δηλητηριώδες Τσι που του στέλνει η γωνία.
    *
      Μην φορτώνετε το χώρο του σπιτιού με πολλά έπιπλα. Το θετικό Τσι χρειάζεται αρκετό χώρο για να κινείται.
    *
      Μην είστε ακατάστατοι. Η ακαταστασία επιβραδύνει κατά πολύ τη ροή της ενέργειας Τσι κι αυξάνει τον κίνδυνο της ακινησίας.
    *
      Μην τοποθετείτε φυτά με μυτερές άκρες, όπως φοίνικες, γιούκα, κάκτους κλπ. στους χώρους του καθιστικού, γιατί παράγουν κοφτερό Τσι.
    *
      Μην αφήνετε μαραμένα λουλούδια στο σπίτι.
    *
      Μην χρησιμοποιείτε αποξηραμένα λουλούδια για διακόσμηση. Δεν προσφέρουν ιδιαίτερη τύχη.
    *
      Μην κρατάτε σπασμένα ή ραγισμένα γυαλικά ή κεραμικά. Πρέπει να πετιούνται αμέσως.

 πηγή www.houselife.gr

Σχόλια:

Powered by Web Agency