Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 01:21:37 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Εναλλακτικες Θεραπεις | Εξαπλώνονται στην Ελλάδα οι "εναλλακτικές" θεραπείες.

Εξαπλώνονται στην Ελλάδα οι "εναλλακτικές" θεραπείες.

aisiodoksiaΜπορεί οι εναλλακτικές θεραπείες να ήλθαν με καθυστέρηση πολλών ετών, ίσως και εκατονταετιών, σε σχέση με την Κίνα, (λ.χ.), αλλά και στη χώρα μας, βρήκαν χιλιάδες ένθερμους υποστηριχτές...Ετσι, η ομοιοπαθητική, ο νβελονισμός,η  φυσιοπαθητική, η οστεοπαθητική, η ρεφλεξολογία,η  ιριδολογία,η  ανθοθεραπεία, κ.λ.π., δίνουν μία ηπιότερη ιατρική απάντηση στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, υπηρετώντας μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας.

...Πρόκειται για τις αποκαλούμενες εναλλακτικές ιατρικές, που αντιμετωπίζουν πλέον,  τον ασθενή ολοκληρωμένα ...σαν...σώμα, ψυχή και πνεύμα, το οποίο εκφράζεται μέσω της ασθένειας, με αποτέλεσμα η θεραπεία να εστιάζεται στην ίαση του ανθρώπου συνολικά και όχι της ασθένειας μόνο αυτής καθ’ αυτής....

...Από τις εναλλακτικ΄λες θεραπείες η πιο διαδεδομένη σε όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, είναι η ομοιοπαθητική και θεωρείται φυσική, ήπια και χωρίς παρενέργειες καθώς μέσω της ενδυνάμωσης του οργανισμού ενεργοποιεί το αμυντικό σύστημα αποκαθιστώντας οξείες ή χρόνιες παθήσεις.

...Βασικό προσόν της είναι η χρήση φαρμάκων φυτικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης, τα οποία παράγονται φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά σκευάσματα. Φάρμακα στα οποία αποκλείεται οποιασδήποτε μορφής παρενέργεια, χωρίς καμία πιθανότητα τοξικής δράσης στον οργανισμό, γι αυτό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε περιπτώσεις κύησης ή σε βρέφη. Ουσίες δηλαδή που λειτουργούν σαν «πληροφορία» την οποία παίρνει ο οργανισμός και επανα-οργανώνεται σε συνολικό επίπεδο.

...Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξατομικευμένη και παρέχεται μόνο έπειτα από μία λεπτομερή αξιολόγηση του ασθενή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, από τον ομοιοπαθητικό γιατρό, γι αυτό και δεν συνιστάται η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων χωρίς καθοδήγηση, καθώς το ίδιο σκεύασμα μπορεί να είναι ωφέλιμο για έναν άνθρωπο και αναποτελεσματικό για κάποιον άλλον.

   (Αμ.Χ., ΑΠΕ)

 

Σχόλια:

Powered by Web Agency