Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 09:07:45 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Εναλλακτικες Θεραπεις | Ρεφλεξολογία: θεραπεία επί ποδός!

Ρεφλεξολογία: θεραπεία επί ποδός!

refleksologiaΈντονο άγχος, πόνοι, κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης και ισορροπίας; Η ρεφλεξολογία αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα υγείας, χαρίζοντάς μας αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας.

Σύμφωνα με το ρεφλεξολόγο Δημήτρη Μαύρο, πρόκειται για μια ολιστική θεραπευτική τεχνική που αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Βασίζεται στην ύπαρξη ειδικών σημείων στα χέρια, τα πέλματα και τα αφτιά. Τα σημεία αυτά συνδέονται αντανακλαστικά με όργανα ή συστήματα του σώματος.

Ο ρεφλεξολόγος, με ειδικές τεχνικές πίεσης και μάλαξης, εντοπίζει τα παθογόνα σημεία και δρα με στόχο την εξισορρόπησή τους.

Επειδή στο πέλμα μας, όπου κυρίως εξασκείται σήμερα η ρεφλεξολογία, υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε κάθε σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα τη διέγερση του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι πειρατές φορούσαν σκουλαρίκια σε συγκεκριμένα σημεία ρεφλεξολογίας του αφτιού, για να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Επίσης και τα δαχτυλίδια τους είχαν σκοπό να πιέζουν συγκεκριμένα αντανακλαστικά σημεία.

Ο καθρέφτης του σώματος

Στο πέλμα, λοιπόν, έχουμε μια μικρογραφία του ανθρώπινου σώματος. Όλα τα όργανα και οι αδένες βρίσκονται τοποθετημένα με την ίδια διάταξη στα πόδια, σαν αντανακλάσεις των διαφόρων τμημάτων του σώματος.

Όταν ερεθίζονται τα αντανακλαστικά των ποδιών, προκαλείται μια ακούσια αντίδραση των οργάνων που συνδέονται με αυτά τα αντανακλαστικά.

Η σωστή διέγερσή τους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας μας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που εμφανίζουμε ένα πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, όταν ο ρεφλεξολόγος αγγίξει το αντανακλαστικό της σημείο στο πέλμα, πονάμε.

Δουλεύοντας συστηματικά πάνω σε αυτό το σημείο ο πόνος εξαλείφεται, με αποτέλεσμα στο τέλος των συνεδριών να μην πονάμε όχι μόνο στο αντανακλαστικό σημείο αλλά ούτε και στη σπονδυλική στήλη.

Πραγματοποιείται λοιπόν μια αμφίδρομη λειτουργία: το μήνυμα της σπονδυλικής στήλης ότι πονά φτάνει στο πέλμα, στο αντανακλαστικό της σημείο, έπειτα όμως ο ρεφλεξολόγος με τη δουλειά του περνά το δικό του μήνυμα, βοηθώντας τη να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Πού βοηθά

- Σε μυοσκελετικά προβλήματα, όπως το αυχενικό, το ισχιακό (μέση), η δισκοπάθεια, η επικονδυλίτιδα, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, η τενοντίτιδα, η ψύξη μυών, τα αρθριτικά, σε προβλήματα στα γόνατα και στους ώμους.
- Σε ορμονοεξαρτώμενες παθήσεις, δηλαδή: στις παθήσεις του θυρεοειδούς (υπό-υπερθυρεοειδισμός, όζοι), του παγκρέατος (σακχαρώδης διαβήτης), του προστάτη, στις πολυκυστικές ωοθήκες, τη νεφρική ανεπάρκεια, τη νεφρίτιδα.
- Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δώσει θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
- Σε ηπατικές δυσλειτουργίες (ηπατίτιδα, κίρρωση ήπατος).
- Σε περίπτωση εγκεφαλικού.
- Σε προβλήματα του αναπνευστικού (κρυολόγημα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα).
- Σε προβλήματα του πεπτικού (κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες).

Σε ποιους απευθύνεται

Επειδή ο ανθρώπινος θεραπευτικός μηχανισμός είναι ολοκληρωτικά διαμορφωμένος από τη γέννησή μας, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα ήδη από τη βρεφική ηλικία. Από την άλλη, καθώς ο θεραπευτικός μηχανισμός μετά τα 75 χρόνια φθίνει, η θεραπεία που προσφέρει ο ρεφλεξολόγος τότε είναι μικρή και κυρίως ανακουφιστική.

Πηγή: shape.gr

Σχόλια:

Powered by Web Agency