Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:46:24 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Εναλλακτικες Θεραπεις | Μια γατούλα στο σπίτι χαρίζει μακροζωία !

Μια γατούλα στο σπίτι χαρίζει μακροζωία !

gataΕυχάριστα είναι τα νέα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που πάσχουν από χρόνιες νόσους αφού σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη διαθέτουν υγιέστερη καρδιά σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο, γάτα η σκύλο...Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα σχεδόν 200 ανθρώπων, τα αποτελέσματά της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας. Σε αυτήν διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν κατοικίδιο είχαν υψηλότερες διακυμάνσεις καρδιακού ρυθμού σε σχέση με εκείνους που δεν διέθεταν...

...Αυτό σημαίνει ότι οι καρδιές τους ανταποκρίνονταν καλύτερα στις απαιτήσεις του οργανισμού που αλλάζουν, για παράδειγμα χτυπούσαν γρηγορότερα υπό στρεσογόνες συνθήκες...Οι μειωμένες διακυμάνσεις καρδιακού ρυθμού συνδέονται με τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακό νόσημα.

...Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν 191 ανθρώπους με διαβήτη, υπέρταση ή υψηλά επίπεδα χοληστερίνης μέσα σε ένα 24ωρο χρησιμοποιώντας έναν καρδιογράφο. Η ηλικία τους ήταν κατά μέσο όρο από 60 έως 80 ετών.

...Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, περίπου το 5% του καρδιακού ρυθμού τους διέφερε κατά 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ για τους μη ιδιοκτήτες ήταν 2,5%, που σημαίνει ότι ο καρδιακός ρυθμός τους μεταβλήθηκε λίγο...(Α.Χ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency