Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 05:31:12 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Εναλλακτικες Θεραπεις | Βαλεριάνα, ένα φυσικό ηρεμιστικό

Βαλεριάνα, ένα φυσικό ηρεμιστικό

valeria1Η Βαλεριάνα, ένα από τα πιο δραστικά βότανα καταπραΰνει το νευρικό σύστημα χάρη στις αγχολυτικές της ιδιότητες.

Ανθίζει το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο σε μέρη με υγρά και ψυχρά κλίματα. Μπορείτε να την καλλιεργήσετε μόνοι σας μέσα σε μια γλάστρα μαζεύοντας ρίζες της το φθινόπωρο αφού τις αποξηράνετε ή αλλιώς αναζητήστε τις σε βοτανοπωλεία ή φαρμακεία.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως για ηρεμιστικούς σκοπούς γιατί είναι ένα βότανο με αγχολυτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες που καταπραΰνει το νευρικό σύστημα σε περιπτώσεις νευρώσεων, κατάθλιψης, εξάψεων και υπερέντασης. Θεωρείται επίσης χρήσιμη για περιπτώσεις αρθρίτιδας, νευραλγίας, κολίτιδας, υπέρτασης, κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων και δυσμηνόρροιας αλλά και σε κράμπες, ημικρανία, αϋπνία, πονόδοντο και νευρικό άσθμα.

Επίσης πρέπει να ξέρετε πως οι μεγάλες δόσεις βαλεριάνας προκαλούν κακοδιαθεσία και η χρήση της πρέπει να περιορίζεται στην μια εβδομάδα μόνο, με την επόμενη χρήση να είναι μετά από 2-3 εβδομάδες. Για να αποφύγετε την δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά της προσθέστε στο αφέημα που φτιάξατε κανέλα, γλυκάνισο ή τριμμένο τζίντζερ.

Σχόλια:

Powered by Web Agency