Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 06:14:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Διατροφη | Μια ...μύγα στο φαγητό μας...

Μια ...μύγα στο φαγητό μας...

FAGHTO.ENTOMAΕίναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό μετά την επαφή με το δίπτερο έντομο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικιακή μύγα κουβαλά μικροοργανισμούς που μπορεί να μολύνουν το φαγητό μας, άρα και εμάς...Οι μύγες τρώνε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους, από σαπισμένα φρούτα και ψίχουλα μέχρι σκουπίδια, περιττώματα και κουφάρια ζώων.

...Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μύγα δεν μπορεί να μασήσει, οπότε για να φάει απελευθερώνει –διαμέσου της προβοσκίδας που διαθέτει– επάνω στην τροφή της ένζυμα που τη διαλύουν και στη συνέχεια την ρουφά.

...Δεν ευθύνονται όμως τα ένζυμα αυτά για τα μικρόβια που μεταφέρει η μύγα. Βακτήρια και ιοί προσκολλώνται στο σώμα και τα πόδια της μύγας και μπορεί να μεταφερθούν στις τροφές όταν το έντομο κάθεται επάνω σε αυτές. Ένα με δύο δευτερόλεπτα επαφής με το φαγητό είναι αρκετά για να μεταφερθούν οι βλαβεροί μικροοργανισμοί. Ειδικά σε μειονεκτικές περιοχές του πλανήτη, οι μύγες μεταφέρουν κάθε είδους σοβαρές ασθένειες, όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής πυρετός.

Σχόλια:

Powered by Web Agency