Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 06:33:12 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Διατροφη | Πρωταθλητές στη κατανάλωση καφέ οι έλληνες.

Πρωταθλητές στη κατανάλωση καφέ οι έλληνες.

frapeΠρωταθλητές κόσμου στη δαπάνη για καφέ αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και του Euromonitor International για το πόσα ξοδεύουν οι πολίτες των χωρών ετησίως για φαγητό, αλκοόλ, καφέ και τσιγάρα, που δημοσιεύει η Huffington Post...

...Πρωταθλητές κόσμου στις συνολικές δαπάνες για όλα τα παραπάνω είναι οι Σουηδοί που ξοδεύουν 4.943 δολάρια ανά άτομο ετησίως για φαγητό στο σπίτι, 1.501 δολάρια ετησίως για εστιατόριο και 1.581 δολάρια για καπνό και αλκοόλ.

...Ακολουθεί η Νορβηγία, οι πολίτες της οποίας ξόδεψαν το 2012 τα περισσότερα από κάθε άλλο λαό για καπνό και αλκοόλ. Τρίτοι έρχονται οι Αυστραλοί, όπου ο μέσος πολίτης ξόδεψε περίπου 120 δολάρια σε φαστ φουντ που πουλά κοτόπουλα, πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χώρα.

...Τέταρτοι στις δαπάνες έρχονται οι Ιάπωνες, οι οποίοι αναδείχτηκαν πρωταθλητές στις δαπάνες για φαγητό σε αλυσίδες τροφίμων. Πέμπτοι έρχονται οι Σουηδοί, έκτοι οι Νεοζηλανδοί, έβδομοι οι Φινλανδοί, όγδοοι οι Αυστριακοί, ένατοι οι Ισπανοί που ξοδεύουν 1.334 δολάρια σε μπαρ και παμπ, πάνω από τέσσερις φορές περισσότερα από τους δεύτερους, τους Ιρλανδούς.

...Δέκατοι έρχονται οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, ενδέκατοι οι κάτοικοι του Καναδά - που είναι πρωταθλητές στη δαπάνη σε φούρνους - και δωδέκατοι οι Ιταλοί που όπως είναι φυσικό ξοδεύουν τα περισσότερα για πίτσα στον κόσμο.

...Οι Έλληνες έρχονται 17οι στον κόσμο ξοδεύοντας 4.629 δολάρια για φαγητό, αλκοόλ και καπνό. Το 2012 εμφανίστηκαν να ξοδεύουν 2.740 για φαγητό στο σπίτι, 1.158 για εστιατόρια και 731 δολάρια για καπνό και αλκοόλ. Η δαπάνη για καφέ - η υψηλότερη στον κόσμο - είναι στα 609,20 δολάρια.

...Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εισόδημα και οι δαπάνες για φαγητό δεν κινούνται ανάλογα αλλά αντιστρόφως ανάλογα, όπως έχουν δείξει έρευνες στο παρελθόν, ενώ σημαντικό ρόλο στις δαπάνες παίζει και η κουλτούρα του κάθε λαού.

...Για παράδειγμα, πριν κρίνει κανείς βιαστικά ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να πίνουν καφέ, πρέπει να δει ότι οι καιρικές συνθήκες και ο τρόπος ζωή στην Ελλάδα, επιτρέπουν αυτή τη συνήθεια, σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Σχόλια:

Powered by Web Agency