Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 08:24:44 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: 935ζην | Υγεια-Ευεξια-Ομορφια | Διατροφη | Καρπούζι το φρούτο - βασιλιάς του καλοκαιριού

Καρπούζι το φρούτο - βασιλιάς του καλοκαιριού

karpouziΤο καρπούζι ένα από τα πιο δροσερά και απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού. Αποτελείται από 90% νερό και πολλές βιταμίνες ενώ συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.

Περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για την υγεία των ματιών και την ενδυνάμωση των λεμφοκυττάρων που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και από καρδιακές παθήσεις.

Παρέχει σε υψηλά ποσοστά βιταμίνη C, που βοηθά το αμυντικό σύστημα να καταπολεμά τις μολύνσεις. Προστατεύει από το στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Περιέχει επίσης βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, της φοβίας ή του πανικού και γενικά συμβάλλουν στο να αισθανόμαστε καλά.

Πλούσιο σε κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα έχει διουρητική δράση.

Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.

Η Αντικαρκινική του δράση

Περιέχει λυκοπένιο, συστατικό που θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση. Το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού. Η δράση του γίνεται αισθητή κυρίως σε περιστατικά ενάντια στον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, παρουσιάζοντας, συγχρόνως, ευεργετικές δράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Με μέτρο για όσους θέλουν να χάσουν κιλά

Το καρπούζι αποδίδει 30 θερμίδες/100 gr., 7,6 gr. υδατάνθρακες και 94gr. νερό, ως εκ τούτου η υπερκατανάλωσή του μπορεί να μας προσθέσει κιλά.

Σχόλια:

Powered by Web Agency