Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 05:21:43 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | πολιτικη | Χαρίτσης: Ιδιαίτερη η χαρά μου για την ένταξη των προτάσεων των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλλίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Χαρίτσης: Ιδιαίτερη η χαρά μου για την ένταξη των προτάσεων των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλλίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

xaritsis.Β«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την ένταξη των προτάσεων του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Τριφυλλίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (open malls), όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης»

...Πιο αναλυτικά,

...Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Μεσσηνίας και π. Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την ένταξη των προτάσεων του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Τριφυλλίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (open malls), όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Για τη δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου θα κατευθυνθούν 1,76 εκ. ευρώ στην πόλη της Μεσσήνης και αντίστοιχα 1,7 εκ. ευρώ στην Κυπαρισσία.
Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δουλέψαμε για τη δημιουργία στοχευμένων προσκλήσεων που ενισχύουν με ουσιαστικό τρόπο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική ανάπτυξη. Μία από αυτές τις δράσεις είναι και η πρόσκληση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου.
Είμαι πολύ περήφανος που ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέβαλα κι εγώ σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Πρόκειται για μία δράση που σκοπό έχει την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την τόνωση της εμπορικής κίνησης σε τοπικό επίπεδο.
Η αντίληψή μας για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου κινείται στον αντίποδα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που οδηγούν σε ασφυξία τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιθέτως τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου επιδιώκουν την πολλαπλή ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Συνεργαστήκαμε τόσο με τους δύο Δήμους όσο και με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και επιμελητήρια για τη διαμόρφωση των σχετικών προτάσεων, που κατευθύνουν πόρους στοχευμένα στην πραγματική οικονομία και συνδυάζουν την κοινωνική και την αναπτυξιακή διάσταση της περιοχής.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τις δύο πόλεις της Μεσσηνίας, καθώς οι πόροι θα επιτρέψουν την ανάπλαση των εμπορικών τους κέντρων και την αναβάθμιση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Το σχέδιό μας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, υπηρετείται με έργα και όχι με λόγια και θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στον δρόμο της ανάκαμψης και της κοινωνικής ευημερίας...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency