Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 07:43:06 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | πολιτικη | Στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων η Παν. Κοζομπόλη.

Στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων η Παν. Κοζομπόλη.

KOZOMPOLH.EPAΗ Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη επισκέφτηκε την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας στο χώρο των Δικαστηρίων Καλαμάτας όπου συστεγάζεται με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Εφέτης και Πρόεδρος της ΕΠΑ, Γιαννούλα Γεωργούλια και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Καλλιόπη Σπυροπούλου, Αικατερίνη Δημαρέση, Αγγελική Μαλαπέτσα. Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης και η Αγγελική Ρουμελιώτου, που πέραν της συμμετοχής της στο Δ.Σ. εκτελεί και καθήκοντα Επιμελήτριας Ανηλίκων στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δικαστηρίου.

Στην συνάντηση ετέθησαν θέματα αναφορικά με το έργο που επιτελείται, από κοινού, για τους ανηλίκους στις δύο αυτές υπηρεσίες και έγινε εκτενής συζήτηση για τα αποτελέσματα δεδομένου του ότι, από τον Μάρτιο του 2017 έως σήμερα, πάνω από διακόσιοι ανήλικοι εντάχθηκαν στα προγράμματα είτε σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης της παραβατικής δράσης είτε λόγω της επαπειλούμενης θυματοποίησής τους.

....Στη δεύτερη βέβαια περίπτωση, όπως τονίστηκε, η συνεργασία επικεντρώνεται κυρίως στους γονείς και την αντιμετώπιση πρόσθετων ενισχυτικών παραγόντων π.χ. πρόληψη σχολικής διαρροής. Ιδιαίτερα αισιόδοξο κρίθηκε το στοιχείο της ελάχιστης, σχεδόν μηδενικής, σημειωμένης υποτροπής των ανηλίκων που εισήλθαν λόγω παραβατικότητας. Ωστόσο όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη ώστε να μειωθούν και τα ποσοστά των νέων εισερχομένων περιπτώσεων που εξακολουθούν να ανησυχούν με προεξάρχοντα αδικήματα τις παραβάσεις του ΚΟΚ από ανηλίκους, τις κλοπές ιδιαίτερα από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες ανηλίκων, αλλά και τις νέες μορφές παραβατικότητας λόγω τεχνολογίας όπως η διακίνηση παιδοπορνογραφικού υλικού.

....Μάλιστα με άξονα την πρόληψη οι παραπάνω φορείς αναπτύσσουν σειρά προγραμμάτων με τα σχολεία ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την Εκπαίδευση, ενημερωτική συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης του νομού για το θέμα της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων.

....Στο τραπέζι της συζήτησης ετέθησαν και προβληματισμοί που αφορούν στη λειτουργία των δύο φορέων όπως η αναγκαιότητα περαιτέρω στελέχωσης ιδιαίτερα με Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής εν όψει και των μεταρρυθμίσεων του Ποινικού Κώδικα αλλά και ενίσχυσης της Εταιρείας με στελέχη μέσω προσλήψεων ή αξιοποίησης προγραμμάτων για τα οποία η βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κεντρική διοίκηση και να συνδράμει για την επίλυση.

Σχόλια:

Powered by Web Agency