Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | πολιτικη | Λαική Συσπείρωση : Απλήρωτες υποχρεώσεις 13 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας.

Λαική Συσπείρωση : Απλήρωτες υποχρεώσεις 13 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας.

laiki syspeirosiΜετά την άρνηση των κ. Τατούλη και Στρατηγάκου κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (για τρίτη φορά) να φέρουν για συζήτηση στο ΠεΣυ επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μη καταβολή από την Περιφέρεια υποχρεώσεων προς μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και παρόχους υπηρεσιών ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της παράταξης ( Ελευθερίου Βενιζέλου 34) δόθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Απλήρωτες υποχρεώσεις 13 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας.»

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι περιφ, σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης :

...Είναι η τρίτη φορά που ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΠεΣυ, παραβιάζοντας τον Κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούνται να φέρουν για συζήτηση επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η πρώτη αφορούσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.
Η δεύτερη αφορούσε αγωγή της αναδόχου εταιρείας στην παράκαμψη Βουτιάνων, να ξαναπληρωθεί λογαριασμός που είχε ήδη πληρωθεί.
...Και η τρίτη τώρα αφόρα τη μη καταβολή από την Περιφέρεια υποχρεώσεων 13 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και προμηθευτές, που συναλλάσσονται με την Περιφέρεια.
Αυτά που κάνει σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καθυστερεί πληρωμές του Δημοσίου για να παρουσιάζει πλεόνασμα, το κάνουν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.
13 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα ποσό, που χρόνο με το χρόνο αυξάνει, λείπει από την αγορά, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, αφού αυτοί αγοράζουν τοις μετρητοίς, έχουν καταβάλει το ΦΠΑ και τις άλλες φορολογίες, και το παραμικρό ποσό είναι αναγκαίο για τα κεφάλαια κίνησης.
Έτσι εξηγείται γιατί μια σειρά επαγγελματίες δεν συναλλάσσονται με το δημόσιο, δεν παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, δεν δίνουν προσφορές.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρατηρίων καυσίμων που αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, αφού θα πληρωθούν πολύ αργότερα.
Την ώρα που η διοίκηση της Περιφέρειας κρατά αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, είναι πολύ γαλαντόμα απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Με fast track διαδικασίες υλοποιεί τις εντολές της ΤΕΡΝΑ για απαλλοτριώσεις χωραφιών στη Παλαιόχουνη, με αδιαφανείς διαδικασίες δίνουν εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις σε εργολάβους.
Είναι γελασμένοι οι κ κ Τατούλης και Στρατηγάκος αν νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν.
Θα δώσουν λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου γιατί καθυστερούν πληρωμές ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
...Μάλιστα, παρατέθηκαν οι σχετικοί πίνακες και την επερώτηση, για να μην βγαίνει κάθε κυρία Μπούζα και λέει ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ λένε ψέματα.

Σχόλια:

Powered by Web Agency