Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 01:08:22 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | πολιτικη | Μεσσηνία : Αλ. Χαρίτσης από το Πεταλίδι: Ντρέπομαι να ξαναεμφανιστώ μέχρι να επισκευαστεί το σχολείο.

Μεσσηνία : Αλ. Χαρίτσης από το Πεταλίδι: Ντρέπομαι να ξαναεμφανιστώ μέχρι να επισκευαστεί το σχολείο.

XARITSHSΑυτοψία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα, χωρίς μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, να έχει αλλάξει κάτι και να έχει επισκευαστεί.

...Ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα για το πρόβλημα από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, γνωστοίησε ότι εξασφαλίστηκε κονδύλι 450.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα διατεθεί μέσω του υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Μεσσήνης ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Σχολείου και τη νέα σχολική χρονιά να δοθεί για τις ανάγκες των μαθητών ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο.

"...Είμαστε στο 2018 και αυτό που αντικρίζουμε σήμερα παραπέμπει σε προηγούμενους αιώνες! Είναι μια κατάσταση που είναι ντροπιαστική!", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα δομικό, για το οποίο έχουν γίνει προσπάθειες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, και συμπλήρωσε "ειλικρινά σας το λέω. Εγώ θα ξανάρθω εδώ μόνο όταν έχουν γίνει οι εργασίες και είναι το σχολείο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Εγώ ντρέπομαι να ξαναεμφανιστώ στο χωριό!".

***Το Πεταλίδι τουριστικός προορισμός...

...Ο δήμαρχος Μεσσήνης απαρίθμησε μια σειρά έργων, που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα, στα οποία όπως είπε έχει συμβάλει η ταχεία ανταπόκριση των υπηρεσιών των οποίνω ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός, όπως:

-1.700.000 ευρώ για την αντιδιαβρωτική προστασία

-500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά

-Τελειώνει η μελέτη για την αποχέτευση του Πεταλιδίου

-2.709.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αξιοποίηση του Παμίσου, όπου όπως επισημάνθηκε αναδείχτηκε ανάδοχος

-1.000.000 ευρώ για δημοτική οδοποιία

-Προχωρούν οι μελέτες για 2 αντιπλημμυρικά έργα για Πεταλίδι και Αίπεια

...Επίσης, ο Γιώργος Τσώνης επεσήμανε το όραμα της δημοτικής αρχής να ξαναγίνει το Πεταλίδι σημαντικός τουριστικός προορισμός, μέσα από την μεγάλη ανάπλαση της παραλίας του που είναι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency