Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 11:08:02 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | πολιτικη | Τατούλης : Εμείς, είμαστε οι σωτήρες της Περιφέρειας !

Τατούλης : Εμείς, είμαστε οι σωτήρες της Περιφέρειας !

TATOYLHS.NEYRAΜόνο επαίνους για τον εαυτό του, είχε ο Τατούλης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου...

«...Εμείς μόνο έχουμε την ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις τον υλοποιούμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα,  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017...


«...Ποτέ δεν αποποιηθήκαμε τη δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε αίτημα Δημοτικής αρχής» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «η πληθώρα προγραμματικών συμβάσεων μας με τους Δήμους αποδεικνύει περίτρανα ότι αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και ευθύνες που δεν μας αναλογούν, προσφέρουμε ωστόσο δυνατότητες και δίνουμε λύσεις σε πολλά προβλήματα των Δήμων».
...Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι η περιφερειακή αρχή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική να βρίσκει πόρους, τους οποίους εντάσσει στα προγράμματά της, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία είναι απόλυτα σχεδόν αρνητική σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και τόνισε ότι «αποτελεί καθαρή πολιτική μου φιλοδοξία να υλοποιήσω το πρόγραμμά μου, το δηλώνω δημόσια και σε αυτή τη βάση με εμπιστεύονται οι πολίτες».
«Απ' την άλλη πλευρά επειδή πιστεύουμε στη δημοκρατική θεσμική λειτουργία, όλες οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες έχουν λάβει τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης...

Επαίνων, συνέχεια...

«Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος είναι ξεκάθαρος εξαρχής, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και οι πόροι να αξιοποιηθούν σε αυτούς και όχι στους μεσάζοντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.
«...Αυτό το στόχο υπηρετεί η στρατηγική μας, η οποία είναι σαφώς σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του Υπουργείου και αυτό συμβαίνει, αφενός, γιατί δεν μας εκχώρησε το Υπουργείο τους πόρους για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά του, εμείς τους εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του δικού μας σχεδίου, αφετέρου, τα κριτήρια επιλεξιμότητας τα πληρούν μόνο οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
...Αναφερόμενος στους Δήμους Κορίνθου και Τρίπολης που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο κ. Τατούλης ανέφερε «η μεν Κόρινθος, η οποία έχει δύο ιδρύματα με ελάχιστους ωφελούμενους, χωρίς ουσιαστική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν δέχθηκε ωστόσο να συζητήσει μαζί μας, γιατί πίστεψε την Υπουργό ότι θα του εξασφαλίσει έξτρα χρήματα, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανε. Όφειλε να συμμετάσχει γιατί με την αποχή της έχει στερήσει το σύνολο των Δήμων της Κορινθίας από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η δε Τρίπολη, είχε ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, το οποίο κόστισε 650.000 ευρώ για τρία χρόνια με δύο ωφελούμενες. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας η πρότασή της αφορούσε την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μόνο για το Δήμο της, αφήνοντας τους υπόλοιπους Δήμους της Αρκαδίας χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες».
...Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας της Καλαμάτας, το οποίο θα καλύψει όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, και εντός της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται η ένταξη στο πρόγραμμά μας των Κέντρων Κοινότητας της Λακωνίας και της Αργολίδας, ανακοίνωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σχόλια:

Powered by Web Agency