Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 11:27:30 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | κοινωνια | ΓΣΕΕ : Συνέδριο χωρίς...συνέδρους στη Καλαμάτα.

ΓΣΕΕ : Συνέδριο χωρίς...συνέδρους στη Καλαμάτα.

apergia.7Μετά τη διάλυση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), το σκηνικό έντασης μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ μεταφέρεται στην Καλαμάτα, όπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Από αυτό, λοιπόν, θα απουσιάζουν εκπρόσωποι της ΟΙΥΕ.

«...Το ΠΑΜΕ δε μπόρεσε να αντέξει το ότι τα σωματεία της ΟΙΥΕ, στα οποία οι δυνάμεις της ΕΑΚ πρωτοστατούν, υπέγραψαν μέσα στην κρίση ικανοποιητικές επιχειρησιακές ΣΣΕ, αλλά και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (ναυτιλία, τουριστικά γραφεία) που έγιναν υποχρεωτικές και δεν παρέπεμψαν την επίλυση των προβλημάτων στον σοσιαλισμό», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στην ΟΙΥΕ, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για τη διάλυση του συνεδρίου της ΟΙΥΕ.

...Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, συνεχίζοντας την τακτική της κλιμάκωσης της έντασης, επαναλαμβάνει τις καταγγελίες για «όργιο νοθείας» μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ αναφέροντας ότι «τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοιράζουν αβέρτα κάρτες αντιπροσώπων!» (εδώ η ανακοίνωση). Η παράταξη του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) έχει προχωρήσει και σε καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας «για τις σοβαρές παρατυπίες ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ».

....Καλεί σε συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και πορεία στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου (Μέγαρο Χορού).

....Από την άλλη, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης, στην οποία καταγγέλλει «τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας από κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ σε απλούς εργαζόμενους της Συνομοσπονδίας που ήταν επιφορτισμένοι με τη διανομή των καρτών συμμετοχής στους συνέδρους της ΓΣΕΕ»

Όπως είναι φανερό, ήδη έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να επαναληφθούν εικόνες βίας και πλήρους απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος....(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency