Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 04:27:28 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | Οικονομια-Αναπτυξη | Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

deh.diktyoΜε γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την τοποθέτηση υπογειοποιημένου καλωδίου από τα Νωπήγεια Κισσάμου μέχρι τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ως τμήμα του έργου της λεγόμενης «μικρής» ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

...Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ, «στο τμήμα του έργου που αφορά στα Χανιά το ρόλο του συντονιστή και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας έχει ο ΑΔΜΗΕ. Την υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ με υπεργολάβους τις τεχνικές εταιρίες ΑΤΕΡΜΩΝ, Vinci Ελλάς και Αντύπας. Προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το σημαντικό αυτό έργο εθνικής εμβέλειας, με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (το οποίο εποπτεύει τον ΟΑΚ), ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανέλαβε τη διαχείριση της αδειοδότησης της τομής η οποία θα γίνει στον ΒΟΑΚ (Νωπήγεια-Ξυλοκαμάρα συνολικού μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων».

...Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την μεθοδολογία κατασκευής που θα εφαρμοστεί. Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανάδοχοι να προσκομίσουν τα προαπαιτούμενα ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια τομής, ενώ στη συνέχεια θα εγκριθούν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες σήμανσης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την έναρξη των εργασιών...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency