Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 03:26:33 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: πελοπ/νησος | Οικονομια-Αναπτυξη | Συναντήσεις Επιμελητηρίων πυρόπληκτων περιοχών με κυβερνητικά στελέχη.

Συναντήσεις Επιμελητηρίων πυρόπληκτων περιοχών με κυβερνητικά στελέχη.

Fotia.7Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου .2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας,, κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση. Στην συνάντηση συμμετείχε και o νομικός - τεχνικός σύμβουλος, κ. Νικόλαος Μπάστας, από πλευράς του Επιμελητηρίου...

...Η συνάντηση έγινε σε εκτέλεση των αποφάσεων της σύσκεψης των Προέδρων των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ευβοίας στην Τρίπολη την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώστε να τεθεί δι' επιτάσεως η ανάγκη αντιμετώπισης των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη των ως άνω Επιμελητηρίων με τη διαχείριση των πυρόπληκτων δανείων.
...Προσδιορίστηκε με σαφήνεια ο διακριτός χαρακτήρας και προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης των ειδικότερων κατηγοριών αυτών των δανείων (με ή χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξυπηρετούμενα ή μη), με ιδιαίτερη επισήμανση στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κατατέθηκε στον Ειδικό Γραμματέα και Κείμενο Συναντίληψης, όπου προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της κάθε κατηγορίας δανείων.
...Έγινε εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς του κ. Κουρμούση, εντός του προσφερόμενου θεσμικού πλαισίου, ενώ υπήρξε απόλυτη σύμπτωση απόψεων περί της ανάγκης υποστήριξης του επιχειρηματικού ιστού των εμπλεκομένων νομών.
...Συμφωνήθηκε η στενή παρακολούθηση του θέματος από αμφότερα τα μέρη και η διατήρηση ανοικτού του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους.
...Τις επόμενες μέρες αναμένεται συνάντηση των εν λόγω Επιμελητηρίων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση...

Σχόλια:

Powered by Web Agency