Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 04:10:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτισμος | Λακωνικό Ημερολόγιο 2019 : Aφιερωμένο στον Άγγελο Δεληβορριά.

Λακωνικό Ημερολόγιο 2019 : Aφιερωμένο στον Άγγελο Δεληβορριά.

LAK.HMEROL.2019Το Λακωνικό Ημερολόγιο του 2019 είναι αφιερωμένο στον Άγγελο Δεληβορριά, το μεγάλο φίλο της Σπάρτης και του Ημερολογίου μας, που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Στο φετινό Ημερολόγιο οι εκλεκτοί συνεργάτες του έγραψαν κείμενα γύρω από δυο μεγάλα και εξαιρετικώς ενδιαφέροντα θέματα για τη Σπάρτη και τη Λακωνία γενικότερα.

....Το πρώτο σχετίζεται με τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, επ' ευκαιρία των 100 χρόνων από τη λήξη του. Περιλαμβάνει χρονικό, αναλυτικό κατάλογο πεσόντων από τη Λακωνία, ιστορίες στρατιωτών, τραγούδια και μοιρολόγια, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

.Το δεύτερο μεγάλο θέμα του Ημερολογίου, έχει το γενικό τίτλο Ιστορικά Μυθολογήματα και Μυθολογικά Ιστορήματα και φέτος περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με το αξιόμαχο των αρχαίων Σπαρτιατών, τον Καιάδα, την Ορθία Αρτέμιδα και τη διαμαστίγωση των νέων, τον σύγχρονο σπαρτιατικό μύθο στα κόμικς και τον κινηματογράφο, μια περίπτωση δρακοντοκτονίας στην Επίδαυρο Λιμηρά, θρύλους από το Γεράκι, το Γεωργίτσι, ιστορίες από το 1821.

Επιπλέον, στους αναγνώστες του Ημερολογίου προσφέρουμε το εξαιρετικά σπάνιο πρώτο τεύχος του «Σπαρτιατικού Ημερολογίου» του 1900. Το έντυπο αυτό (που θεωρούμε πρόγονο και εμπνευστή μας!) κυκλοφόρησε στη Σπάρτη στις αρχές του 20ού αιώνα από μια ομάδα λογοτεχνών της εποχής.

Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»

Σχόλια:

Powered by Web Agency