Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 04:38:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτισμος | Σπάρτη : Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Σπάρτη : Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

mouseio spartis-leonidasΣτο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έτους 2018, με θέμα "Hyperconnected Museums: New Approaches, New Publics – Υπερσυνδεόμενα Μουσεία: Νέα προσεγγίσεις, νέο κοινό", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σχεδίασε την υλοποίηση των κάτωθι δράσεων:

...Παρουσίαση της Μουσειολογικής Προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που συντάχθηκε προσφάτως στο πλαίσιο υποδειγματικής συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού της ΕΦΑ Λακωνίας και σχετικής Ομάδας Εργασίας υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ και υπεβλήθη προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ. Η παρουσίαση θα γίνει στις 17.5.2018 στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας και ώρα 19:30, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα.
..Παρουσίαση εκπαιδευτικής δράσης σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και σε ομάδες ελεύθερων επισκεπτών (οικογένειες) με θέμα «Επιλέγοντας εκθέματα για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης». Η δράση υλοποιείται στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης από 2 έως 20 Μαΐου 2018 (2-18.5.2018 σχολικές ομάδες, 19-20.5.2018 ομάδες ελεύθερων επισκεπτών) και ώρα 10:00 καθημερινά. Στη δράση αυτή οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αφού ενημερωθούν από αρχαιολόγους της Εφορείας για τη διαδικασία εκπόνησης και τις βασικές θεματικές ενότητες της Μουσειολογικής Προμελέτης, καλούνται, παίρνοντας το ρόλο των Επιμελητών της Έκθεσης, να επιλέξουν αντικείμενα από τα εκθέματα του παλαιού Μουσείου, που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν να εκτεθούν στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης (Πληροφορίες: Μ. Τσούλη, Ε. Μπισμπή).

Σχόλια:

Powered by Web Agency