Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 03:57:21 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτισμος | To Αρχείο της Οικογένειας Γκορτσολόγου στη Σπάρτη.

To Αρχείο της Οικογένειας Γκορτσολόγου στη Σπάρτη.

GORTSOLOGOS.HLΤα Γενικά Αρχεία του Κράτους –Αρχεία Ν. Λακωνίας πρόσφατα είχαν την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούν το Αρχείο του Ηλία Γκορτσολόγου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς δημάρχους Σπάρτης, σε μια εποχή ελπίδων και οραμάτων. Η περίοδος της Δημαρχίας Γκορτσολόγου ταυτίζεται με τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της νέας Σπάρτης. Το Αρχείο διέσωσε με αγάπη και ευγενικά παρέδωσε στην υπηρεσία μας η κόρη του Ηλία Γκορτσολόγου, κα Πόλα Στεφανούρη, η οποία ζει στην Καλαμάτα και δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, συνδέοντας συχνά τους Λάκωνες της Μεσσηνίας με τον τόπο καταγωγής τους.

...Το αρχείο, μετά την ταξινόμησή του, αποτελείται από 14 φακέλους, που περιλαμβάνουν Επιστολές, Προσκλήσεις, Ομιλίες, Τηλεγραφήματα και πλήθος ελληνικών και ξένων Εφημερίδων που αναφέρονται στη δράση του Δημάρχου Ηλία Γκορτσολόγου την περίοδο 1921-2007.

...Στο Αρχείο περιλαμβάνεται και κείμενο της κας Πόλας Στεφανούρη, που συντάχθηκε κατά τα έτη 2007-2011 και αναφέρεται στη ζωή του πατέρα της Ηλία Γκορτσολόγου. Το Αρχείο αποτελεί σημαντική πρόσκτηση για την υπηρεσία των Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Λακωνίας καθώς αναδεικνύει την ιστορία της νεότερης Σπάρτης μέσω της προσφοράς και της δημιουργικότητας του δημάρχου Σπάρτης την περίοδο 1926-1941.
***Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κα Πόλα Στεφανούρη για την επιστροφή του Αρχείου της οικογένειας Γκορτσολόγου στον τόπο παραγωγής του, τη Σπάρτη.

Σχόλια:

Powered by Web Agency