Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 08:52:37 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτισμος | Σπάρτη : Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Δημ. Πετσετίδη.

Σπάρτη : Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Δημ. Πετσετίδη.

PETSETIDHS.EKDHLOSHΤο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 7.30 μ.μ. μία συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης. Η σεμνή εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και τη Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Νεότερης Σπάρτης, αφορούσε την αποδοχή δωρεάς προτομής του Σπαρτιάτη λογοτέχνη Δημήτρη Πετσετίδη (1940-2017), την οποία φιλοτέχνησε και προσέφερε στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης ο νέος γλύπτης και μαθητής του λογοτέχνη, Δημοσθένης Τζανάκος...

...Διακεκριμένοι Έλληνες λογοτέχνες, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως άλλωστε υπήρξε και ο Δ. Πετσετίδης, τίμησαν την εκδήλωση αυτή με την παρουσία τους και μίλησαν διεξοδικά, αναφερόμενοι τόσο στην προσωπική σχέση που είχαν αναπτύξει με το λογοτέχνη, όσο και στη λογοτεχνική αξία του έργου του: Ο Θανάσης Βαλτινός, λογοτέχνης, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Σωτήρης Δημητρίου, πεζογράφος και ο Δημήτρης Αλεξίου, ποιητής.
Την ιερότητα της σχέσης δασκάλου – μαθητή ανέδειξε η μουσειολόγος Γεωργία Κακούρου – Χρόνη, αναφερόμενη στη στενή σχέση του Δημήτρη Πετσετίδη με το Δημοσθένη Τζανάκο.
...Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο τ. Ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο τ. Δήμαρχος Τεγέας, σημερινός αντιδήμαρχος Τρίπολης και εκπρόσωπος της ΟΕΦΕ, Δημήτρης Βόσνος, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος επαγγελματιών βιοτεχνών Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ και ο Παναγιώτης Βαχαβιώλος, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας.
...Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, η πρόεδρος του ΝΠΠΠ Δήμου Σπάρτης Γεωργία Γαλανοπούλου και ο Παναγιώτης Βαχαβιώλος, εκπρόσωπος εκπαιδευτικών φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας. Όλοι συνδέονταν με φιλικές και συναδερφικές σχέσεις με το Δ. Πετσετίδη, όπως και με σχέσεις δασκάλου- μαθητή. Την εκδήλωση παρουσίασε η Δρ. Πέπη Γαβαλά.
...Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Δημήτρη Πετσετίδη, η σύζυγος Πίτσα και οι θυγατέρες του Κατερίνα, Μαρία και Δώρα.
...Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, κατέκλυσε τις αίθουσες της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες: Μαθητές, Φοιτητές, παλιοί συνάδελφοι και φίλοι του Δημήτρη Πετσετίδη από όλα τα μέρη της Λακωνίας και της Αρκαδίας και όχι μόνο.
...Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της προτομής του λογοτέχνη στο Κοινό, το οποίο υποδέχτηκε με θέρμη και συγκίνηση το έργο και τον νεαρό καλλιτέχνη. Η προτομή παρουσιάστηκε μαζί με τα βιβλία του λογοτέχνη, προσφορά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αρκαδίας – Λακωνίας...

Σχόλια:

Powered by Web Agency