Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 08:10:04 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτισμος | Ανάδειξη των μνημείων στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης.

Ανάδειξη των μνημείων στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης.

sparti-002Παραδόθηκε το έργο «Προστασία, προβολή και ανάδειξη μνημείων που έχουν αποκαλυφθεί στον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης και σύνδεση τους με τα βυζαντινά μνημεία της Ακρόπολης» συνολικού προϋπολογισμού 520.000,00€ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στις 11/5/2011 και υλοποιήθηκε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας...

...Το έργο αφορά στην συντήρηση και ανάδειξη τεσσάρων μνημείων που είχαν αποκαλυφθεί στα οικοδομικά τετράγωνα 126 & 127 της Σπάρτης. Τα μνημεία αυτά είναι σταυροειδής εγγεγραμμένος ναός με τρούλο, βυζαντινό λουτρό και υστερορωμαικό βαλανείο και τρίκογχος ναός που διαμορφώνουν μια εξαιρετική μνημειακή ενότητα στον ιστό της πόλης η οποία συνδέεται με τα μεσοβυζαντινά μνημεία της ακρόπολης της Σπάρτης.
...Με την αρχιτεκτονική πρόταση που υλοποιήθηκε τα μνημεία εντάσσονται στον σύγχρονο αστικό ιστό και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής.
...Η ποιοτική μουσική εκδήλωση που ακολούθησε με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου αποζημίωσε το πολυπληθές κοινό...(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια:

Powered by Web Agency