Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 11:14:17 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Λεων. Γρηγοράκος : “Πρόοδος ή Συντήρηση”, το διακύβευμα των εκλογών.

Λεων. Γρηγοράκος : “Πρόοδος ή Συντήρηση”, το διακύβευμα των εκλογών.

GRHGORAKOS.LEON.6Παραθέτουμε σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 95.1 fm :

"Πρόοδος ή Συντήρηση", το διακύβευμα των εκλογών

...Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο κόμματα άκρως συντηρητικά. Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε το πιο σκληρό μνημόνιο, διέλυσε τη μεσαία τάξη και απενοχοποίησε οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο για να καταφερθεί εναντίον της Αριστεράς. Το αποτέλεσμα είναι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έγινε στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια από άποψη πολιτικής αξιοπρέπειας. Όλα ήταν κάτω του μετρίου. Ο Πρωθυπουργός χειρίστηκε την πολιτική μόνο με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας. Είχαμε αφθονία πολιτικών γυρολόγων αλλά και φαινόμενα ελέγχου κοινωνικών φρονημάτων. Θυμάστε τα κοινωνικά φρονήματα που έβαζαν τον κόσμο να υπογράφει στο παρελθόν; Αυτό έκανε ο κ. Βούτσης στη Βουλή. Φανταστείτε, ότι εκχώρησαν με μια επιστολή τα δικαιώματά τους ως βουλευτές σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Είναι ντροπή αυτό που συνέβη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το πολιτικό σύστημα έχει ξεφτιλίσει την πολιτική. Στο νομό που εκλέγομαι, στη Λακωνία, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τη διατήρηση της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για εκείνη της δημοκρατικής παράταξης, του Κινήματος Αλλαγής. H Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι βρίσκεται αρκετά μπροστά. Ο ίδιος, το έχω ξαναπεί, είμαι αντιδεξιός και αντισύριζα. Ανήκω καθαρά στο μεσαίο χώρο. Δε μπορώ να αποδεχθώ ούτε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δε λέει ξεκάθαρα τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει και πόσο κοστίζουν αυτές. Αν προτίθεται να κάνει πειραματισμούς σε μια οικονομία και σε μια χώρα που δε στέκει στα πόδια της, η πολιτική του θα με βρει απέναντι. Πάντως, δεν έχω ακούσει μια καθαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι σε ένα δρόμο πολιτικής ευθύνης και όχι ανευθυνότητας.

...Χωρίς πολιτικό στίγμα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία αλλά και σε άλλους νομούς

Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά με απογοήτευσε. Εμφανίστηκε αρχικά ως ένας μοντέρνος πολιτικός αλλά στη συνέχεια έκανε τα ίδια λάθη. Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λακωνίας, παρατηρούμε μια «πασοκοποίηση». Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκε λίγο ανεύθυνα την όλη υπόθεση με τη Φεβρωνία Πατριανάκου στη Λακωνία, βγάζοντάς την από το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα βουλευτή στη Λακωνία και μάλιστα με θετική παρουσία στο νομό. Οι αποφάσεις του είτε τις παίρνει μόνος του είτε μαζί με τους συμβούλους του, φαίνεται ότι δεν είναι στιβαρές. Προσωπικά, θα ήθελα μέσω των ψηφοδελτίων του να δώσει το πολιτικό στίγμα του χώρου του. Μέχρι στιγμής έχει το πολιτικό στίγμα του «αχταρμά». Δύο από τους υποψηφίους βουλευτές προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ο ένας μάλιστας πέρασε και από το ΣΥΡΙΖΑ. Η μία υποψήφια ήταν οκτώ χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών του Καμίνη στο δήμο Αθηναίων, με παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο άλλος που είναι γιατρός στη Λακωνία, πάλι με το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μετατοπιστεί προς τον κεντρώο χώρο. Αλλά με αυτά τα στελέχη; Εγώ θα ήθελα να δω στελέχη που έχουν δείξει ότι έχουν το κατάλληλο αξιακό μοντέλο, τη σταθερότητα, τα πολιτικά πιστεύω και ιδεώδη και δεν κρύβουν από πίσω ιδιοτέλεια. Με ανθρώπους που είναι «κινούμενη άμμος», τι πολιτική να παράξεις στη Λακωνία; Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας. Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο και προπαντός μια στιβαρή και ικανή κυβέρνηση. Κρίνοντας από τις επιλογές στα στελέχη των ψηφοδελτίων στο νομό Λακωνίας, στο νομό Χανίων, στο νομό Φθιώτιδας και αλλού, νομίζω ότι είναι μακριά από αυτήν την κατεύθυνση.

...Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, η λύση απέναντι στο λαϊκισμό και στο συντηρητισμό

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό, για να μπορέσουμε να αντιστρατευτούμε το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα δύο μεγάλα κακά του πολιτικού μας συστήματος. Μπορούμε να είμαστε η λύση της ισορροπίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, μια δύναμη που θα βάλει εμπρός τις ατμομηχανές του μεσαίου χώρου και θα στηρίξει τη μεσαία τάξη, την οποία καταβαράθρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θα είμαστε ένα χρήσιμο κόμμα, μια χρήσιμη γνώμη και φωνή, στην πολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα μετά τις εκλογές. Η χώρα και η κοινωνία, που ασφυκτιούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρέπει να «αναπνεύσουν» επιτέλους. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι ισχυρή και στιβαρή. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η δική μας η πλευρά θα παρέχει τη στήριξή της. Η παράταξή μας είναι πάντα σοβαρή και πατριωτική, την ενδιαφέρει η χώρα. Πιστεύω ότι ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός δημοκρατικών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, θα μπορέσει να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
***Παραθέτουμε τα κύρια σημεία της παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπ. βουλευτή Λακωνίας Κινήματος Αλλαγής στον τ/σ Open Beyond TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00». Τετάρτη, 19/6/2019...

....Τα επικοινωνιακά "τερτίπια" του Τσίπρα
Ο Πρωθυπουργός εργαλειοποιεί ό,τι είναι δυνατόν να τον βοηθήσει επικοινωνιακά, γιατί νομίζει ότι το δυνατό του χαρτί είναι η επικοινωνία. Έτσι έκανε και στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι, που ρωτούσε πότε πέταγαν τα αεροπλάνα, ενώ είχαμε 120 νεκρούς. Στην περίπτωση των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Τσίπρας, αντί διακόπτει τις προγραμματισμένες περιοδείες του στα νησιά και να κάνει δηλώσεις κάτω από μια ελιά έξω από το Μαξίμου, θα μπορούσε να επικοινωνήσει έστω και τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό show το οποίο δεν πέρασε στον κόσμο.

Υπολογίσιμες οι δηλώσεις του Σημίτη στην "Καθημερινή"
Να υπενθυμίσω ότι η περιβόητη υπόθεση για τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αρχειοθετήθηκε από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και δεν μίλησε κανείς. Όταν ένας σοβαρός πρώην πρωθυπουργός μιλάει, κάτι έχει να πει. Ένας από αυτούς ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που ό,τι έλεγε είχε ουσία και το έλεγε λιτά και σμιλεμένα. Αυτό έκανε και ο κ. Σημίτης με το άρθρο του στην Καθημερινή την προηγούμενη Κυριακή. Είπε ότι όταν η Ελλάδα είναι σε πολιτική αστάθεια, τότε οι Τούρκοι βρίσκουν ευκαιρία να δημιουργήσουν θέμα στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να διαχειριστεί με προσοχή μια τέτοια κατάσταση. Χρειάζεται μια πολιτική "ήρεμων νερών" στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι μια χώρα η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση. Αυτή τη στιγμή έχει 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, έχει τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Αυτά τα προβλήματα ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να τα εξαγάγει στο εξωτερικό της χώρας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να απαντά σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Σχόλια:

Powered by Web Agency