Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 04:19:58 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Λεων. Γρηγοράκος : Χρήσιμος και αναγκαίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Κίνημα Αλλαγής.

Λεων. Γρηγοράκος : Χρήσιμος και αναγκαίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Κίνημα Αλλαγής.

grigorakos876Σε τέσσερις συνεντεύξεις του, ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ, Λ. Γρηγοράκος, αναφέρεται στις δραματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και στη πολιτική επικαιρότητα...

***Οι τέσσερις  συνεντεύξεις :

1...Συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Fly 89.7 fm, στο δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο

....Η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικων εκλογών στη Λακωνία

Συγχαρητήρια σε όσους πήραν την εντολή να διαχειριστούν τα κοινά του τόπου μας την προσεχή τετραετία αλλά και σ' εκείνους που έδωσαν τη μάχη και δεν τα κατάφεραν. Να ευχηθούμε στους νικητές, κ. Τριχείλη, κ. Λιάρου, κ. Βέρδο, κ. Ανδρεάκο και στον κ. Δούκα, καλή δύναμη και καλά έργα. Αυτοί που έχασαν δεν πρέπει να απογοητεύονται, στη ζωή υπάρχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Θα πέσουν τα πάθη των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα πάμε σε εθνικές εκλογές με αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό.

Κλείνει οριστικά ο πρωθυπουργικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα

Η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αυτή την στιγμή είναι πανίσχυρη, επηρέασε το αποτέλεσμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε καλά το μήνυμα των εκλογών. Η κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού για την αλαζονεία, τα ψέματα και την παλαιοκομματική αντίληψή της, καταδικάστηκε και στην κάλπη. Η Θεία Δίκη τους τιμώρησε για την έλλειψη σεβασμού στο Σύνταγμα και στους θεσμούς. Ο πρωθυπουργικός κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, έχοντας αφήσει πίσω του πρωτοφανή αδιέξοδα στη χώρα και στην οικονομία, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Το αποτύπωμα του Τσίπρα στον τόπο είναι η φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Είχαμε τον κατακερματισμό και την εκδίωξη της μεσαίας τάξης. Θα θυμάμαι για πάντα τον κ. Τσακαλώτο στη Βουλή να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει η μεσαία τάξη. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα επικυρώσουν την αλλαγή εποχής. Σημασία όμως έχουν οι εθνικές εκλογές που έρχονται.

Παρών στη Λακωνία στις επικείμενες εθνικές εκλογές

Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαι αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Δε δέχομαι τον "πολακισμό" ως πολιτική του τόπου. Δε δέχομαι ότι τα ΜΜΕ είναι φασιστικά επειδή κάνουν κριτική. Δεν δέχομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με την απαξίωση των θεσμών και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια μου. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει και θα πάει μπροστά. Θα δώσω τη μάχη στον νομό Λακωνίας. Έχω πολλούς φίλους, έχω μια ιστορία στον νομό, την οποία θα πρέπει να την υπερασπιστώ. Πιστεύω ότι η παρουσία μου στον νομό ήταν θετική και στα μικρά και στα μεγάλα. Έχω να δώσω ακόμα πολλά. Ειδικά για το νοσοκομείο της Σπάρτης, υπόσχομαι να αποκτήσει επιτέλους Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, αν είμαι βουλευτής Λακωνίας, δεν θα επιτρέψω να φύγει η Νοσηλευτική από την Σπάρτη. Βέβαια, όλα θα κριθούν την 7η Ιουλίου.

2...Συνέντευξή μου στον ρ/σ Αθήνα 98,4 fm και το δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη

....Ζητείται λογική και ψυχραιμία

Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή χρειάζεται λογική και ψυχραιμία. Δεν χρειαζόταν να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση τη δεδομένη πολιτική συγκυρία. Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό το Σάββατο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε συζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το Σαββατοκύριακο καταφέραμε να επισκιάσουμε, με μια κακή στιγμή του κινήματος μας, την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, που έχει καταδικαστεί για την αλαζονεία και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν ξέρω τι μήνυμα θέλει να στείλει η κ. Γεννηματά. Δεν το έχουμε συζητήσει στα όργανα. Ξέρω όμως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια αξιόλογη προσωπικότητα, ένας πολιτικός που έχει "βάλει πλάτη" στα δύσκολα, ένας άνθρωπος που έχει δώσει λύσεις στα δυσκολότερα προβλήματα της χώρας, όταν περνούσε τη μεγάλη κρίση. Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και η ίδια η χώρα χρειάζονται την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, που είναι μοναδική. Ελπίζω ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν γρήγορα. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να διατυπώσω ευθέως τη γνώμη μου για τους πολιτικούς χειρισμούς στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτά τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να πιστεύω ότι τα όσα συνέβησαν υπαγορεύονται από κοντόφθαλμες και απαίδευτες επιλογές. Πρέπει να πάμε ενωμένοι, να αφήσουμε στην άκρη τα λάθη του Σαββατοκύριακου. Έρχονται εθνικές εκλογές και το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πάει μπροστά. Ο χώρος του μεταρρυθμιστικού κέντρου πρέπει να έχει θετική συμβολή και συνδρομή στην οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

3...Συνέντευξή μου στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 - 105.8 fm

...Χρήσιμος και αναγκαίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Κίνημα Αλλαγής

Θεωρώ ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος η αλλαγή της ατζέντας όταν υπάρχει πανωλεθρία και εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος είχε το δικαίωμα να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας όποιον ήθελε. Ο Βενιζέλος όμως είναι ένα λαμπρό μυαλό. Αν μας λείψει από το Κίνημα Αλλαγής θα έχουμε ένα έλλειμμα. Δεν θα μπω σε διαδικασία συγκρίσεων. Ο Γιώργος Καμίνης είναι μια διαφορετική προσωπικότητα. Δεν μπορώ να υποστηρίξω πως η επιλογή Καμίνη σηματοδοτεί το άνοιγμα σε δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους. Η Πρόεδρος είχε πάρει τις αποφάσεις της. Θα έπρεπε να είχαν γίνει συζητήσεις από πριν, τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί από καιρό.

Αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ η ήττα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Έρχονται εθνικές εκλογές και σημασία έχει ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτεί την αρχή του τέλους εποχής. Εκεί, αντικειμενικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να είναι καταλύτης την επόμενη μέρα. Προσωπικά, δε θέλω να γίνουμε "ουρά" του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Γεννηματά αναλαμβάνει τις ευθύνες μιας κίνησης υψηλού πολιτικού ρίσκου. Είναι φανερό ότι στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές καταδικάστηκε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, κλπ. Νομίζω ότι οι εθνικές εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές, διότι η χώρα πρέπει να πάρει μια πορεία προς την κανονικότητα. Η κυβέρνηση δεν είχε καμία στρατηγική σε κανέναν καίριο τομέα. Θυμάμαι τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν κυβέρνηση όταν φέρναμε διάφορες τροπολογίες στα νομοσχέδια. Οι ίδιοι όμως, αντί να διορθώσουν τα λάθη, τα διόγκωσαν. Δεν είχαν και ντροπή γι αυτά που έκαναν. Το σύστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν "σάπιο" και είχε μια απέραντη αλαζονεία.

4...Συνέντευξή μου στον ρ/σ North 98.0 fm

Τα προβλήματα στα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και συναίνεσης

Τον λαό ποσώς τον απασχολεί η σχέση Βενιζέλου και Γεννηματά. Τα μεγάλα κόμματα θέλουν συζήτηση, λογική, ψυχραιμία γιατί στη σοσιαλδημοκρατία υπάρχει διάλογος, δίνεται χώρο στη διαφορετικότητα, κυριαρχούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η κοινωνική αλληλεγγύη. Εγώ ένα τέτοιο κόμμα θέλω, που να λειτουργεί όπως λειτουργούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα του δυτικού κόσμου. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει συζήτηση πριν καιρό μεταξύ Γεννηματά και Βενιζέλου για το θέμα της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεν θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος, που είναι ένας χαρισματικός πολιτικός, να έχει την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς. Όλοι μας κάναμε λάθος, γιατί όλα αυτά λύνονται με διάλογο, συναίνεση και δημοκρατικές διαδικασίες. Οι διαφορές λύνονται στο σπίτι και όχι στην αγορά. Αυτή είναι η απογοήτευσή μου. Δώσαμε το δικαίωμα να συζητηθεί για ένα ιστορικό κόμμα ότι δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Με το χθεσινό γεγονός αποσιωπήθηκε πλήρως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός τιμώρησε την αλαζονεία και το ψέμα των κυβερνώντων. Δεν πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το δεύτερο ισχυρό κόμμα.

...Οι τόνοι οφείλουν να πέσουν για το καλό της παράταξης

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο κεντροαριστερός πόλος της χώρας. Στελέχη σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχουν δώσει εξετάσεις στο χώρο, δεν πρέπει να μεταχειρίζονται ως απλά στελέχη. Δεν απεμπολώ όμως ούτε το δικαίωμα της Προέδρου να ορίζει η ίδια τον βουλευτή Επικρατείας. Τα λάθη είναι και των δύο. Την επόμενη μέρα ζητείται ελπίς, ζητείται κατανόηση. Ζητείται να ρίξουμε τους τόνους και να τα βρούμε μεταξύ μας. Υπάρχουν πολλά στελέχη σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ελλάδα; Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με εμφυλιοπολεμικό κλίμα και με απειλές. Υπάρχουν αξίες στην Ελλάδα και όλοι θα πρέπει να τις τιμάμε. Προσωπικά θα επιδιώξω να πέσουν οι τόνοι. Είμαι 20 χρόνια βουλευτής και νομίζω ότι έχω δικαίωμα να κάνω μια συναινετική πρόταση. Ένα κόμμα του 7.72% όπως το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κανένα στέλεχος.

Σχόλια:

Powered by Web Agency