Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 01:28:14 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Λεων. Γρηγοράκος : Άμεση η ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα ΚΙΝΑΛ.

Λεων. Γρηγοράκος : Άμεση η ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα ΚΙΝΑΛ.

grigorakos5Παραθέτουμε τα κύρια σημεία της παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Alpha 989 και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

...Αναλυτικά :
....Άμεση η ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα ΚΙΝΑΛ

Είχαμε κάνει μεγάλη χάρη στον κ. Θεοχαρόπουλο. Του τα είχαμε δώσει όλα. Αν ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι εκείνος που έχει τα ηθικά πλεονεκτήματα, όπως λέει, θα πρέπει να παραδώσει και την έδρα. Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον επέλεξε στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την έδρα δεν την έχει πάρει με ψήφο, όπως συμβαίνει με τους βουλευτές που κατεβαίνουν σε εκλογικές περιφέρειες. Για την έδρα του έχουμε "βάλει πλάτη" όλοι. Γι' αυτό θα παρακαλούσα τον κ. Θεοχαρόπουλο, αν θέλει να κρατήσει την ηθική της Αριστεράς και ψηλά τη σημαία, να παραιτηθεί. Ο κ. Λυκούδης ήταν σωστός. Διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος της Βουλής. Αυτή είναι στάση ζωής. Ο κ. Θεοχαρόπουλος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ, όχι από το κόμμα. Ούτε διεγράφη η ΔΗΜΑΡ από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως και εγώ, όταν διαγράφτηκα από την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν διαγράφτηκα και από το ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, εφόσον θέλουν, συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο και στο όλο εγχείρημα ολοκλήρωσης του ενιαίου φορέα. Το ΚΙΝΑΛ θα πάει τώρα σε εκλογή οργάνων από τη βάση και έτσι θα ξεκαθαριστεί το τοπίο μια για πάντα. Ενιαίο κόμμα από τη βάση.

Για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Δεν πήγα στο συλλαλητήριο γιατί αυτά τα θέματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Η κοινωνία έχει δώσει ήδη το μήνυμα της. Ξέρουμε ότι το 70% του λαού δεν θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν μια απλή επιβεβαίωση. Παρακολούθησα τα γεγονότα. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελε, μπορούσε να προστατέψει τη συγκέντρωση από την μικρή ομάδα των προβοκατόρων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πάρει σωστή θέση. Ήταν επικίνδυνο και εγκληματικό να χρησιμοποιηθούν ληγμένα χημικά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, δυστυχώς, έχει χάσει εδώ και καιρό το απαιτούμενο κύρος. Λειτουργεί ως κομματάρχης.

Το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι ένας υπαρκτός χώρος. Και πριν ένα μήνα είχα ζητήσει έκτακτο συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας – ο "Χουντίνι" της Αριστεράς και πιο αντιευρωπαϊστής άνθρωπος – έγινε ο πιο μνημονιακός Πρωθυπουργός. Τώρα θέλει να καταλάβει και τον χώρο της Κεντροαριστεράς και να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Αυτά τα "καραγκιοζιλίκια" δεν θα τα επιτρέψουμε, θα τα αποκαλύψουμε. Εμείς είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του χώρου και αυτά τα τερτίπια του κ. Τσίπρα, όπως η παρουσία του στη γιορτή του κ. Λιβάνη, είναι ανεπίτρεπτα. Η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων και της καθημερινότητας. Πιστεύω ότι η Φώφη Γεννηματά αιφνιδιάστηκε. Πιστεύω ότι αν το ήξερε, δεν θα πήγαινε. Ήταν ένας κακός χειρισμός. Ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επανειλημμένα στη Βουλή την απέχθεια του σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Σηκώνεται και φεύγει των ώρα που μιλάει η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ. Τώρα ζητάει να κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά; Ας πάρει όλα τα "ρετάλια" που δεν βγήκαν βουλευτές και να τους κάνει υπουργούς. Του το συνιστώ με πολλή αγάπη.

"Χυλός" η πολιτική του τόπου

Ένας βουλευτής διαγράφεται για τις πράξεις και όχι για τις ιδέες του. Εκλέγεται για να εκφράζει απόψεις που αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. Οι σημερινοί βουλευτές έκαναν πράξεις. Οι πολιτικοί "τσαρλατάνοι" πηδάνε από εδώ και από εκεί. Και γι΄ αυτό η πολιτική έχει γίνει "χυλός". Δεν μπορεί η κ. Χρυσοβελώνη, που είναι γνωστή ακροδεξιά και η οποία διεγράφη από τους ΑΝΕΛ, να συνεργάζεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν εκπροσωπεί την Κεντροαριστερά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Έχουμε μπλέξει πολύ τον κόσμο με αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο που εργαλειοποιεί τους πολιτικούς, τους βουλευτές, για να έρθει στη συνέχεια να μας πει ότι έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Ένας βουλευτής, που φεύγει από το κόμμα του, οφείλει να αιτιολογήσει τους λόγους για τους οποίους το κάνει. Ο κ. Τσίπρας κυβερνάει τη χώρα με μειοψηφία και με αποστάτες. Είναι ο πιο διεφθαρμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Διέλυσε τα κόμματα και τους θεσμούς. Αυτά είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα για το πολιτικό σκηνικό του τόπου και δεν πρέπει να τα επιτρέψουμε στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η δημοκρατία θα λειτουργήσει και θα είναι πολύ αυστηρή με όλους μας...

***Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή "Καλημέρα" (ΣΚΑΪ)

...Ξεκάθαρη η θέση του ΠΑΣΟΚ στο Μακεδονικό

Το ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά, παραμένει σταθερό στις απόψεις του και λέει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας. Αυτό που έχει πει και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εμείς θέλαμε να λυθεί το Μακεδονικό αλλά όχι με αυτούς τους όρους, που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια για να πλήξει την αντιπολίτευση. Θέλαμε μια λύση με συναίνεση και συζήτηση στη Βουλή για να κλείσει αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε το "ξεπούλημα" της Μακεδονίας, δίνοντας την εθνικότητα και αποδεχόμενοι τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων.

Εθνικό θέμα το Μακεδονικό, πολιτική απόφαση η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον Τσίπρα να "σπάσει" τα μικρά δημοκρατικά κόμματα, για να παίξει το παιχνίδι του διπολισμού και να μπορέσει να κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, εγκλωβισμένο στα ψέματά του. Αυτό πρέπει να τελειώσει και τελειώνει μόνο με εκλογές. Οι εκλογές θα δώσουν τη λύση στο Μακεδονικό. Δεν πρέπει να πάει κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα είναι εθνικό και η λύση πολιτική. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει το συνταγματικό πραξικόπημα και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν γίνουν αποδεκτά τα επιχειρήματα που θα καταθέσουν οι βουλευτές και οι συνταγματολόγοι, ας τους αφήσουμε να την ψηφίσουν μόνοι τους. Ας πάρουν μόνοι τους την ευθύνη.

Προσωπική η άποψη του Γιώργου Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η άποψη του Γιώργου Παπανδρέου είναι προσωπική. Ο ίδιος, αυτή την στιγμή, δεν είναι βουλευτής και δεν καλείται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κ. Γεννηματά νομίζω ότι θα λύσει το ζήτημα αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον κεντροαριστερό χώρο. Είναι ΠΑΣΟΚ, είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πρώην Πρωθυπουργός. Επειδή η πολιτική είναι θέμα συμβόλων, νομίζω ότι η χθεσινή του παρέμβαση για το Μακεδονικό θα μπορούσε να γίνει κάποια άλλη στιγμή. Είχε ήδη εκφραστεί στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Όφειλε να μην πάρει θέση τώρα, ενόψει των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να μην πάει ενωμένο στις εκλογές. Όποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας, μπορεί να φύγει.

Παρόν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Το μήνυμα που στέλνω στο ΠΑΣΟΚ είναι να αντισταθεί στις "σειρήνες" του Τσίπρα, του Ξυδάκη και του Φίλη αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να διαλύσουν το ΚΙΝΑΛ, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφούν υπέρ της διάλυσης του ΚΙΝΑΛ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που διαθέτει ένα διψήφιο αριθμό στην κοινωνία και εμείς θα παλέψουμε να το διατηρήσουμε, άσχετα από αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόν στις επόμενες εκλογές και θα αγωνιστεί για άλλη μια φορά για την εθνική λαϊκή ενότητα, για μια Ελλάδα διαφορετική, για μια Ελλάδα κανονική.

Σχόλια:

Powered by Web Agency