Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 02:57:54 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Λεων. Γρηγοράκος : Αναγκαία τα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Λεων. Γρηγοράκος : Αναγκαία τα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

grigorakos5"...Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία. Δεν πρέπει να υπάρχει πλειστηριασμός για τις κατοικίες κάτω των 100.000 ευρώ. Η Πολιτεία όμως, οφείλει να βάλει αυστηρά κριτήρια για τους οφειλέτες. Πρέπει να δούμε και τι γίνεται με το υπερπλεόνασμα. Ο χώρος μας θεωρεί ότι θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί, για να δοθεί μια ανάσα στην εθνική οικονομία με τα λεφτά που θα δοθούν για να τροφοδοτηθεί η αγορά. Έτσι θα μειωθεί η ανεργία και θα προκύψει και η ανάπτυξη. Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή με μέτρα οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρέπει να σταματήσει η λασπολογία και να προχωρήσουμε στην εποικοδομητική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το καλό του τόπου. Λεφτά στις διεθνείς αγορές δεν υπάρχουν. Μόνοι μας πρέπει να βρούμε τους πόρους, για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία και κατ' επέκταση το κοινωνικό κράτος, το οποίο έχει πληγεί βαριά..."..

Αυτά, τόνισε σε συνέντευξή του στο KONTRA CHANNEL, ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ, Λ. Γρηγοράκος...

Αλλα σημεία από τη συνέντευξη :

...Παρακμιακή η εποχή που διανύει η Ελλάδα

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια παρακμιακή εποχή. Τίποτα δεν πάει καλά, το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, δεν έχει γίνει καμία σοβαρή επένδυση στη χώρα, κανένα από τα χαρτιά που "έπαιξε" ο Πρωθυπουργός δεν του βγαίνει -ούτε το ζήτημα του μακεδονικού, ούτε το θέμα της Εκκλησίας, ούτε η αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε η προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων. Ο κ. Τσίπρας ή θα πάει σε άμεσες εκλογές - για να καρπωθεί το ευφορικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει με την παροχολογία των τελευταίων εβδομάδων - ή θα περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο. Βέβαια, όσο καθυστερεί τις εκλογές, τόσο πιο πολύ θα χάνει. Ζούμε σε μια χώρα, η οποία το 2014 θα έβγαινε από το μνημόνιο. Ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία χρέωσε την Ελλάδα 100 δις ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα να μην μπορεί να βγει στις αγορές και να κινδυνεύει να οδηγηθεί στα βράχια.

...Καταστροφική η εφαρμογή επιδοματικής πολιτικής

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μεσαία τάξη είναι η ατμομηχανή της κάθε οικονομίας. Στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί, με κίνδυνο την πλήρη εξαφάνιση. Δεν μπορεί να ζήσει κανείς με επιδόματα ούτε να πάει μπροστά η χώρα με επιδοματικές πολιτικές. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υιοθέτηση μοντέλου τύπου Βενεζουέλας. Δεν μπορεί να ζητήσει πολιτική συναίνεση όταν 30 χρόνια μετά το "βρώμικο '89", στην προσπάθεια να αλλάξει ατζέντα, εμπλέκει τη Δικαιοσύνη στις πολιτικές διαφορές. Η ατζέντα που απασχολεί την κοινωνία είναι η οικονομία. Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Οι τελευταίες εμφανίσεις του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι βρίσκεται σε πλήρη πανικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία στρατηγική να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδά της. Αυτή την στιγμή, το πλεόνασμα που θέλει να μοιράσει, το χρωστάει στο Δημόσιο, στους ιδιώτες, στις συντάξεις. Συνεπώς, με την στρατηγική παροχολογίας, που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, νομίζω ότι ναρκοθετείται η οικονομία.

...Αρνητικές συνέπειες στην κάλπη λόγω επιβολής μέτρων

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ διότι το 2010, ως κόμμα, δεν διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση. Όταν αποφασίσαμε να μπούμε στο μνημόνιο δεν ρωτήσαμε ούτε την κοινωνία ούτε τους ψηφοφόρους μας. Δεν ρωτήσαμε ούτε το Υπουργικό Συμβούλιο ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα. Η κυβέρνηση Καραμανλή μας παρέδωσε χρέος 36 δις ευρώ και έπρεπε να βρούμε άμεσο τρόπο να το ξεχρεώσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να απογοητεύσουμε τον κόσμο με τα σκληρά μέτρα, που αναγκαστήκαμε να λάβουμε. Κανείς δεν μιλάει για τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στην εκτόξευση του δημοσίου χρέους της χώρας την περίοδο 2004 – 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 ξεκίνησε με πλεόνασμα, ενώ εμείς με έλλειμμα. Πήραμε δύσκολα μέτρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν μεγάλες. Όμως, όταν εμείς δίναμε τη μεγάλη μάχη για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, στην οποία είχε επέλθει από τη διακυβέρνηση Καραμανλή και Νέας Δημοκρατίας, υπήρχε μεγάλη αντίδραση στις πλατείες. Ας μην το ξεχνάμε. Είναι αλήθεια ότι κάναμε λάθη κατά τη διαδικασία επιβολής μέτρων και αυτά τα λάθη έρχεται η Δικαιοσύνη να τα διορθώσει. Ο χρόνος όμως που θα γίνει αυτό θέλει προσοχή. Αν δεν υπάρξει προγραμματισμός και μέτρο, τότε η χώρα μας δεν έχει καμία τύχη.

 

Σχόλια:

Powered by Web Agency