Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 01:54:07 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: λακωνια | Πολιτικη | Νέα χαστούκια στον ρατσιστή Δαβάκη.

Νέα χαστούκια στον ρατσιστή Δαβάκη.

davakis-vouliΜε σαφείς αιχμές για την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική της ΝΔ και ειδικότερα, κατά του βουλευτή Λακωνίας, Θ. Δαβάκη, τα μηνήματα τόσο της βουλευτού Κ. Παπακώστα, όσο και της υποψ, Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Χρ. Χαλιλοπούλου...

«..Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας δίνει την αφορμή να αναλογιστούμε τον ρόλο της Ελληνίδας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, κοινωνικής ομάδας στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, διαπιστώνουμε πως στην xώρα μας διατηρούνται οι έμφυλες ασυμμετρίες, οι οποίες θα υπάρχουν όσο θα υφίστανται πολιτικές οι οποίες προκαλούν, ανέχονται και δεν καταπολεμούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Βουλευτής Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και η Διεθνολόγος-Νομικός και πρώην υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Χαλιλοπούλου.

«...Παράλληλα», σημειώνουν, «...εν έτει 2018, οι κοινωνικές ανισότητες διατηρούνται και δυστυχώς μέλη της Πολιτικής Ελίτ του τόπου, με θεσμικό ρόλο, τις αναπαράγουν λεκτικά, κατά τρόπο ανάρμοστο. Τα υπαρκτά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά της Πολιτείας με αποτελεσματικές και ικανές δράσεις, παρά κρύβονται κάτω από το χαλί, με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, διαχρονικά. Η παραβατικότητα μελών των ομάδων, οι οποίες έχουν μπει στο περιθώριο εξαιτίας της καταγωγής τους και των παραλείψεων ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών, είναι υπαρκτή, αλλά είναι και απόρροια των νομικών κενών, του κοινωνικού αποκλεισμού και της αρνητικής στερεοτυπικής απεικόνισης αυτών των πολιτών».

«...Η επίθεση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αποτελεί ντροπιαστικό στοιχείο όσων το πράττουν, οι οποίοι δείχνουν την «πυγμή» στους αδύναμους και στους Άθλιους, οι οποίοι ζουν στο περιθώριο εξαιτίας της ανικανότητάς τους να τους ενσωματώσει», αναφέρουν και προσθέτουν: «Η σύγχρονη Ελληνίδα μάνα, η μάνα Ρομά, η μάνα ΑμεΑ, η άνεργη μάνα στηρίζει την οικογένειά της, φροντίζει την οικογένειά της, συμβάλλει στον οικογενειακό και εγχώριο προϋπολογισμό με όσα μέσα διαθέτει».

«Ο ρόλος της γυναίκας είναι καταλυτικός για την κοινωνία μας και για τον πολιτισμό μας. Θεσμικά έχει, και πρέπει να υλοποιείται, το δικαίωμα στην εργασία, στην ίση μεταχείριση, στην ίση αντιμετώπιση και στην αναγνώριση για όσα προσφέρει στην κοινωνία, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής ή άλλης διάκρισης, δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις», καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ).

***Υπενθυμίζουμε ότι η Κατερίνα Παπακώστα αποπέμφθηκε πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά από συνεχείς αιχμές της της προ τον Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, Ρομά η ίδια, είχε αντιδράσει έντονα στις ακραία ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Θ. Δαβάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να τον ψηφίζουν γύφτοι!

Σχόλια:

Powered by Web Agency